Нема поскупљења струје

Премијер Мирко Цветковић рекао да Влада неће дозволити поскупљење струје до краја године, али да за цену гаса још увек није сигуран. "Србијагас" још није поднео захтев за поскупљење гаса.

Влада Србије неће дозволити поскупљење струје до краја 2010. године године, рекао је премијер Мирко Цветковић и додао да за цену гаса још увек није сигуран.

"Што се тиче гаса, треба имати у виду да је то берзански производ, али по свему судећи, неће доћи до корекције", рекао је премијер новинарима у Бачком Маглићу.

"Међутим, ни у то нисам сигуран, док се не погледају биланси и док се не види како ће се кретати цена на светском тржишту", додао је Цветковић.

На састанку у Влади, на коме је расправљано о проблемима са којима се топлане и предузеће "Србијагас" суочавају пред почетак грејне сезоне, нису донете никакве конкретне одлуке, речено је РТС-у у Влади.

На састанку, који је био техничког карактера, изнети су проблеми са којима се топлане суочавају и договорено да се разговори наставе.

"Србијагас" није још поднео захтев за поскупљење гаса Агенцији за енергетику. Подсетимо генерални директор тог предузећа Душан Бајатовић рекао је раније да би, према економској рачуници, гас требало да поскупи за 18,2 одсто.

Премијер Цветковић је рекао да је Влада свесна да поскупљења "задиру у буџете најсиромашнијих грађана Србије и да ће учинити, као што је и до сада чинио, додатне напоре да помогне".

"Имамо врло активну политку у погледу тога", рекао је Цветковић и подсетио да се већ интервенисало на тржишту, пуштањем додатних количина уља и брашна.

Цветковић је нагласио и то да се сва поскупљења прате кроз стопу инфлације, да је план да инфлација до краја године буде шест плус-минус два одсто и да је она, за сада, у тим оквирима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
36° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије