Помоћник главног и одговорног уредника Информативног програма
за нове медије: Зоран Станојевић

Уредници портала:
Раде Мароевић,
Зорка Ђукановић,
Светлана Арсић.

Шеф тима вебмастера:
Небојша Кесер

 

Редизајнирани Интернет портал Јавног медијског сервиса активиран је, са новим, српским, доменом: www.rts.rs, 28. јуна 2008. године, вишеструко увећавши број посета у односу на претходни период.

Тиме се РТС сврстао међу водеће "онлајн" медије у Србији и у сам врх интернет издања регионалних јавних сервиса.

Новоформирана редакција, као део Информативног програма РТС-а, функционише према професионалним стандардима јавних сервиса и природи медија: Информације на сајту морају бити тачне (проверене) и брзо постављене, уз вишекратно "освежавање" главних  вести.

Поред реализованих унапређења софтверске платформе (нпр. доступност садржаја на мобилним комуникационим уређајима, опције Text to Speech), планира се и интегрисање свих веб садржаја система РТС-а на адреси www.rts.rs.

Одлуком жирија часописа PC-press, Интернет портал Радио-телевизије Србије шест пута је проглашен је за најбољи српски сајт у категорији Вести и информације.

2009. године - "Званични сајт медијског јавног сервиса Србије се истакао својим ефикасним, а ипак непретенциозним дизајном и функционалношћу".

2010. године - "Веб-презентација Јавног сервиса је задржала позицију најбољег сајта у својој категорији". 

2012. године - "Сајт јавног сервиса се од конкуренције издваја прегледношћу и одличном организацијом информација".

2016. године - "Сајт РТС-а из године у годину напредују, пружајући све погоднији приступ садржајима које јавни сервис емитује". 

2019. године - "Јавни сервис наставио да унапређује своје дигитално присуство, па је тако "пуно урађено на њиховом сајту и пратећим сервисима". 

2021. године - "Богатство садржаја које нуди РТС добија на значају са бројним унапређивањима сајта и сервиса, који су лаки за коришћење и представљају драгоцен извор информација из земље и света.

Године 2008, 2011, 2013 и 2014 и 2015. Интернет портал РТС-а сврстан је међу пет најбољих сајтова.

РНИДС (Регистар националног интернет домена Србије) прогласио је Сајт РТС-а за најбољи сајт на ћириличком домену за 2014. годину.

Историјат веб-сајта РТС-а
Први сајт РТС-а постављен је 1999. године од стране службе Технике РТС-а. Сајт је ажуриран једном дневно (после Дневника 2) и садржао је само најважније вести дана. Године 2001.  ажурирању сајта преузима редакција Телетекста, а  2002. сајт је технички и визуелно модернизован. Годину дана касније сајт је номинован за главну награду у званичној конкуренцији такмичења „Prix Europa " у категорији интернет остварења. Сајт РТС-а је 2004. године добио награду IT Globus часописа Mikro PC.