Читај ми!

Трећи у Европи, први у Србији

Уз речи захвалности упућених свима који су подржавали Србију на овогодишњем такмичењу за „Песму Евровизије“, Жељко Јоксимовић је, дружећи се са представницима медија у холу РТС-а, поручио да је задовољан пласманом. „Од 12 земаља добили смо нулу, па је треће место фантастичан успех“, сматра Јоксимовић.

По повратку из Азербејџана где је одржано 57. такмичење за „Песму Евровизије" тим који је представљао Србију био је у гостима у РТС-у. Као добар домаћин Александар Тијанић, генерални директор Радио-телевизије Србије дочекао је Жељка Јоксимовића, чланове „Ад хок оркестра" и тим РТС-а који је са нашим представником боравио у Бакуу.

Жељко Јоксимовић захвалио је што је био изабран да представља Србију, на помоћи у организацији наступа, уверен да је испунио очекивања наших гледалаца.

Александар Тијанић захвалио му је на одличној песми и изузетној интерпретацији истакавши да су за Србију важне добре вести у које, свакако, спада и треће место на највећем светском музичком такмичењу. Нашалио се, алудирајући на чињеницу да је организација овогодишњег „Еуросонга" коштала 52 милиона евра!

„Треба да се зна да сам пре одласка забранио да победи. Сматрам да су трећим местом опасно прекршили упутство за рад", шаљиво је рекао Тијанић.

Александар Тијанић је подсетио и на раније успехе Жељка Јоксимовића, као и на изузетан резултат Марије Шерифовић и нагласио да је београдска организација „Еуросонга", према мишљењу европских званичника, поставила стандарде, који су до сада непревазиђени.

Дружећи се са представницима медија у холу РТС-а, представник Србије захвалио је свима који су га подржавали и гласали за песму Није љубав ствар, од чланова породице, преко чланова српске делегације у Бакуу, па све до гледалаца који су навијали.

„Није нам било лако. Али с обзиром на то да смо од 12 земаља добили нулу, бронзана позиција је фантастичан успех", истакао је Јоксимовић.

На сцени Кристалне дворане у Бакуу, поред Јоксимовића, били су чланови „Ад хок оркестра" Ксенија Милошевић (виолина и пратећи вокал), Олга Вујовић (виолина и пратећи вокал), Милош Николић (кларинет, кавал и пратећи вокал), Душан Алагић (пратећи вокал и инструменталиста) и Драган Крстић (удараљке и пратећи вокал). Наравно, Жељко није пропустио прилику да им захвали.

Према Јоксимовићем речима, тим је био одличан, а много је значило и то што су неки од музичара били са њим и претходног пута када је учествовао на такмичењу за „Песму Евровизије".

„Највећа одговорност била је на Жељку Јоксимовићу који је имао само три минута да представи своју земљу", рекла је извршна директорка „Песме Евровизије" у Србији Душка Вучинић-Лучић, додајући да је током боравка у Азербејџану за српску делегацију било и тешких тренутака.

„Домаћини су нам захваљивали што смо довели једну од највећих евровизијских звезда. Имам утисак да су се конкуренти и плашили Жељка Јоксимовића", оценила је Душка Вучинић-Лучић.

Такмичење за „Песму Евровизије" траје 57 година. Међутим, чињеница је да је мало победничких песама постало евергрин. Песма Није љубав ствар сигурно хоће.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара