Читај ми!

Еуфорија за „Песмом Евровизије“

Шармантна Лорен и песма „Еуфорија“ освојили су синоћ европску публику. Шведска је победник 57. „Песме Евровизије“ одржане у Азербејџану, а наш представник Жељко Јоксимовић, заузео је високо, треће место. Да је такмичење и даље веома популарно доказ је више од три милиона гледалаца у Србији који су пратили пренос финалне вечери на програмима РТС-а.

Већ годинама се може чути да је такмичење за „Песму Евровизије" превазиђено, ипак права еуфорија, како уосталом и гласи назив победничке песме овогодишњег „Евросонга", завлада широм света када се одржава финално вече.

Да је тако, најбоље потврђује податак да је пренос финалне вечери на програмима РТС пратило више од три милиона гледалаца у Србији.

Колико год неки сматрали да је систем гласања нереалан када је реч о квалитету песама и да геополитичко, односно комшијско окружење одређује победника, показало се да је Шведска, која је од почетка важила за фаворита, заслужено победила, добивши 12 максималних поена од 18 земаља.

Другопласиране „Бабушке" из Русије добиле су 12 поена само од комшија из Белорусије.

Наш представник Жељко Јоксимовић и „Ад хок оркестра", који су беспрекорно извели песму Није љубав ствар, у дану великих успеха наших спортиста, пласирали су се на треће место.

Од 42 земље које су оцењивале наступе и такмичаре, већина је препознала квалитет песме Жељка Јоксимовића и доделила неколико поена Србији, док су је Хрватска, Црна Гора, Словенија и Бугарска оцениле са максмалним бројем поена.

Високи пласман Жељка Јоксимовића потврдио је да је Србија имала одличног представника и да је овај наш кантаутор лидер у региону у овом музичком жанру.

Након завршеног евровизијског спектакла гледаоци коментаришу и не пропуштају да честитају нашем Жељку Јоксимовићу и његовом тиму. Поруке, које му упућују су разнолике, а највише је оних да и даље буде упоран и да не одустаје од будућих избора за „Песму Евровизије".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара