Евровизијске акредитације и визе за Азербејџан

Новинари који желе да прате овогодишњи избор за "Песму Евровизије" у Бакуу, могу да се акредитују на званичном евровизијском сајту . Организатори су обезбедили смештај у бројним хотелима у Бакуу, онлајн резервације од 1. марта. Држава Азербејџан је поједноставила и процедуру издавања виза.

Процес акредитовања новинара и љубитеља Еуросонга је у току и трајаће до 20. априла 2012. године, искључиво електронским путем (онлајн).  Ограничен број акредитација намењен је и евровизијским фановима, такође, путем званичне евровизијске интернет платформе.

По стандардима ЕБУ, сваку пријаву- захтев за учешће мора да одобри представник за новинаре (Прес аташе) сваке земље учеснице такмичења, осим ако земља не учествује када то чини представник ЕБУ.

Тек после одобравања пријаве од стране прес аташеа, новинар може бити сигуран да му је акредитација прихваћена . То је дискреционо право за сваку земљу учесницу, а коначном потврдом од стране представника за медије завршава се акредитациони процес за новинаре.

Број акредитација је ограничен а приоритет у акредитацијама имају представници водећих-масовних писаних и електронских медија, магазина и интернет портала.

На званичном сајту Европске радио-дифузне уније (ЕБУ) представљено је шта подразумев категорија новинар-професионалац, односно, шта та категорија не подразумева (представници издавача, маркетинга, уредници, особље секретријата, агенције за односе са јавношћу, студенти и др).

Акредитовани новинар за праћење "Песме Евровизије 2012." има право приступа прес радној зони, зони за интервјуе и конференцијској сали, праћење отворених проба у за то одређеном простору за новинаре, право приступа „Еуроклубу" и забавама после, али не и у бекстејџу.

Поједностављена визна процедура за путовање у Азербејџан

Декретом председника Републике Азербејџан, Илхама Алијева, почетком фебруара је поједностављена процедура добијања виза за све делегације земаља учесница Евровизије, представнике медија и љубитеље најдуговечнијег светског музичког такмичења.

Вест је обрадовала пре свега новинаре и фанове Песме Евровизије, потом представнике 43 делегације земаља али и бројне туристе који су заинтересовани да посете Баку баш током чувене „Евровизијске седмице", крајем маја.

Виза је једнократна улазна виза и важи до 1. јуна 2012. године.

Потребно је понети:

- Попуњен пријавни образац (биће доступан и у авиону и на аеродрому у Бакуу)

- Свој пасош, који важи најмање три месеца након планираног одласка из Бакуа

- 2 фотографије у боји, величине 3х 4 центиметра, без беле позадине

- Такса за визу у износу од 60 AZN (монета азербејџански манат, око 60 евра)- плаћа се у готовом новцу, по доласку у Баку

- Одштампан имејл о поврди ваше акредитације

Акредитоване делегације, акредитовани новинари и акредитовани обожаватељи/ фанови већ од

10. маја, могу добити своју визу за улазак по доласку на међународни аеродром у Бакуу.

Новинари који планирају долазак у Азербејџан пре 10.маја, треба да пошаљу имејл- захтев , најраније четири недеље пре поласка на пут.

Амбасада Републике Азербејџан у Србији Адреса: Пере Велимировића 25, 11090 Београд, бројеви телефона :  +381 11 3515 105   или + 381 11 3515 101

Могуће је поднети захтев за визу и у амбасади или конзулату Републике Азербејџан у вашој земљи.

За општа питања у вези са акредитацијама, можете се обратити менаџеру за акредитације ЕБУ а сва додатна питања у вези са правилником о раду фотографа током такмичења - можете упутити координатору комуникација Европске радио- дифузне уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару