Поновљен рекордан број учесника постављен у Београду

Европска радиодифузна унија (ЕБУ) објавила је информацију о коначном броју учесника 57. Песме Евровизије. Учешће су пријавили представници и делегације јавних сервиса из 43 земље. Рекорд из Београда 2008. није превазиђен.

Представници "Велике четворке" наступиће у финалу такмичења, а извођачи из 37 држава биће распоређени и представљени у два полуфинала, од којих ће само 20 добити карту за велико финале - по 10 из сваког полуфинала.

Прелиминарни жреб, који ће само одредити која ће земља у ком полуфиналу наступити, одржаће се 25. јануара у Бакуу.

Коначни редослед наступања  биће одређен на традиционалном састанку шефова делегација у марту, такође у Бакуу.

Званично пријављене државе - учеснице 57. такмичења за "Песму Евровизије":
Албанија, Аустрија, Азербејџан, Белгија, Белорусија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Данска, Естонија, Финска, Француска, Грчка, Грузија, Холандија, Хрватска, Ирска, Исланд, Италија, Израел, Јерменија, Кипар, Летонија, Литванија, Мађарска, БЈР Македонија, Малта, Молдавија, Немачка, Норвешка, Португал, Румунија, Русија, Сан Марино, Словачка, Словенија, Србија, Шпанија, Швајцарска, Шведска, Турска, Велика Британија и Украјина.

Број од 43 земље - учеснице, рекордан у историји Еуросонга, први пут је достигнут на "Песми Евровизије" у Србији, Београду затим је поновљен у Диселдорфу прошле године а исто толико представника ће се такмичити и током предстојећег  57. издања Еуросонга.

Супервизор Песме Евровизије, Јон Ола Санд, изразио је задовољство и уверење да су и сви љубитељи и поштоваоци Еуросонга узбудјени што ће поново видети више од 40 земаља учесница. „Представници ће се окупити у Бакуу у мају ове године, упознаће се са земљом и њеним народом и најважније од свега, бити део најспектакуларније музичке забаве на планети."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару