Читај ми!

Сањари из Бакуа

Уз мало труда и креативности двојице волонтера Мировног корпуса Уједињених нација, Азербејџан је недавно добио најбољу могућу пи-ар кампању уочи "Песме Евровизије" 2012. године.

Промотивни спот „Баку, стање ума – ЕСЦ 2012", од тренутка када је постављен на мрежу Јутјуб, за само неколико сати прегледан је више од 10.000 пута, односно неколико милиона људи видело га је од тренутка објављивања прерађене верзије чувене песме Empire State of Mind Алишије Кеј.

Баку, једнако као и Азербејџан, за многе Европљане још је егзотична дестинација чије се право место на обали Каспијског мора на мапи Старог континента и данас пажљиво претражује у непрегледном простору који је до пре неку деценију заузимао некадашњи СССР.

Изгледа да те чињенице нису били довољно свесни домаћини "Песме Евровозије 2012" као ни странци са тренутним пребивалиштем у тој земљи на самој граници Азије и Европе. У намери да информативно, али у исто време духовито и младалачки, дочарају јединственост и све лепоте за многе егзотичног Азербејџана, двојица вредних волонтера, Тим Мекнаут и Бред Кеслер, који себе називају „сањарима из Бакуа" произвели су спот под називом „Баку, стање ума", који из дана у дан привлачи волонтере и странце да посете Град ветра уочи организације.

"Нико није могао да поверује да нам је буџет за цео спот износио мање од 50 долара. Све остало је био наш труд и добра воља", рекао је у једном тренутку Тим Мекнаут. "Додуше ни ми нисмо могли да поверујемо да ће стећи тако велику популарност за релативно кратко време. Нас двојица смо то урадили из велике жеље да представимо ову дивну земљу што већем броју младих људи широм света."

„Баку, стање ума – ЕСЦ 2012" је, према оцени многих, за сада најбоља промоција предстојеће "Песме Евровизије" 2012. године у Азербејџану са готово једнаким бројем посета на Јутјубу колико имају и победници такмичења ове године у Диселдорфу, дует Ели и Ники. Погледајте!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару