Српска песма и на азербејџанском

Дан уочи прве такмичарске вечери у Бакуу, Жељко Јоксимовић савладао је и азербејџански језик. Део песме „Није љубав ствар“ и на језику домаћина овогодишњег Евросонга, могао је да се чује на промотивном пријему Сабине Бабајеве, представнице Азербејџана ове године.

На бројне молбе фанова из Азербејџана, Жељко Јоксимовић је током пријема азербејџанске представнице на Песми Евровизије, Сабине Бабајеве, део песме „Није љубав ствар" отпевао и на азербејџанском.

Током концерта на који је позван да учествује као специјални гост, Јоксимовић је имао прилику да импресионира домаћине овогодишње Песме Евровизије, јер до сада никоме од извођача на такмичењу није успело да савлада овај, за већину Европљана тежак језик, и препева песму на азербејџански.

Уз велику помоћ домаћина делегације Србије, волонтера Масида Мађида, припремљен је мали део песме, рефрен који можете чути на снимку у прилогу. За азербјеџански језик Јоксимовић је имао припрему и у Београду, од директорке Културног центра ове земље Зарифе Али Заде, иначе пијанисткиње која је не само помогла у реализацији Симфонијске верзије „Није љубав ствар" већ и у његовом првом сусрету са „азерским" језиком. У савладавању основа, Јоксимовићу је у његовом студију асистирала Зарифа заједно са својом другарицом, госпођом Маџидов, супругом првог секретара амбасаде ове земље у Београду, Џаваншира.

Интересантан је податак да се Жељко Јоксимовић са Сабином Бабајевом познаје више од 10 година. И она је била један од учесника на Славјанском Базару у Витебску, 1999. године од када Јоксимовић бележи прве велике успехе на међународној сцени. Управо тај фестивал, са самог почетка његове каријере, имао је већ утицаја и на ову Евровизију. Подсећамо да је Викторија Лапехо, заслужна за руски препев песме „Није љубав ствар", верзије која је доживела велику популарност. Лапехо је рођена баш у том граду.

Представник Србије је композицијом „Није љубав ствар" на бројним језицима јуче још једном подигао атмосферу на промоцијама представника на Песми Евровизије. Осим „азербејџанске журке" Јоксимовић је присуствовао и пријему Нине Бадрић, представнице Хрватске, узвративши тако њену посету дружењу вече пре тога у организацији амбасаде Србије у Бакуу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара