Песма Евровизије директно из Бакуа

После вишемесечних припрема за „најлепшу песму Европе“ најпопуларније музичко такмичење 2012. године стигло је до саме завршнице. Евровизијска недеља почела је данас, а већ у уторак 22. маја, на Првом програму РТС-а, Сателитском, Дигитал и Тест ХД РТС је пренос прве полуфиналне вечери.

Прве такмичарске вечери у Кристалној дворани коју гледаоци у Србији могу пратити на РТС-у од 21 час је 18 песама које ће извести представници из (по реду наступа): Црне Горе, Исланда, Грчке, Летоније, Албаније, Румуније, Швајцарске, Белгије, Финске, Израела, Сан Марина, Кипра, Данске, Русије, Мађарске, Аустрије, Молдавије и Ирске.

Директно из Бакуа у четвртак 24. маја од 21 час је и пренос другог евровизијског полуфинала када ће се у Кристалној дворани у Бакуу представити Жељко Јоксимовић са Ад хок оркестром и песмом „Није љубав ствар". Финале 57. Песме Евровизије је у суботу, 26. маја.

За већину представника од укупно 42 земље учеснице у Азербејџану биће то међународни дебији и први наступ пред телевизијском публиком која се сваке године броји милионима. За Жељка Јоксимовића ово је други пут да на Евровизији учествује као извођач, четврти пут као композитор. После другог места 2004. са и данас евровизијским хитом „Лане моје" очекивања нашег представника у Бакуу су велика. Подсетимо, Јоксимовић заједно са Ад хок оркестром у саставу: Ксенија Милошевић, Олга Вуловић, Милош Николић, Душан Алагић и Драган Крстић ће представити песму „Није љубав ствар" чији је Јоксимовић композитор и аранжер (заједно са Алеком Алековим). Текст песме потписују Марина Туцаковић и Милош Рогановић.

Србија се шести пут представља на Песми Евровизије као самостална држава и у историји овог такмичења и даље је својеврсни статистички рекордер јер смо у првом наступу 2007. (Марија Шерифовић, „Молитва") забележили победу. На позив организатора и домаћина, Марија Шерифовић такође борави у Бакуу као специјални гост овогодишње манифестације.

Коментатори преноса Душка Вучинић - Лучић и Драган Илић. РТС 1, САТ РТС, Дигитал и Тест ХД РТС , од 21 час

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару