Српски тим одушевљен Бакуом

Тек током трећег дана боравка у престоници Азербејџана, српски евровизијски тим имао је мало времена за предах и туристички обилазак Бакуа. Древни град на обали Каспијског језера, чији сваки кутак открива неку причу или импресивну слику није оставио равнодушнима ни наше представнике.

Жељко Јоксимовић: "Домаћини су веома љубазни према нашој делегацији, повели су нас у обилазак града. Имао сам прилике да путујем, обишао сам многе земље али сам сада и сам увидео зашто они који су овде већ били тврде да је Баку јединствен. Заиста јесте. Познате су ми основне историјске и географске чињенице о земљи и граду, богати су природним ресурсима , многи споменици су под заштитом Унеска због велике историјске вредности.

Импресиониран сам лепотом овог града, разноврсном архитектуром : ходајући неким улицама Бакуа можете помислити да се у древном Риму, већ неколико улица даље да сте у Истамбулу или Анкари а када се попнете на неки од градских видиковаца учини вам се да сте у Дубаију! Људи су веома предусретљиви, пријатни а допала ми се и азербејџанска кухиња, пробао сам неке од локалних специјалитета. Добро је што је проба у арени тек сутра! "

Евровизијска делегација Србије је као и ранијих година, апсолутно посвећена што бољој презентацији наше песме на овом такмичењу па је тако и ове године.

Када не вежбају и пробају по програму рада у Баку арени, чланови нашег тима пробе и све припреме обављају у хотелу у ком су смештени.

"Доста тога се променило у техничком смислу од оне Евровизије када сам наступао у Истамбулу, техника је муњевито узнапредовала. Све то ме обрадовало и мислим да је само донело додатни квалитет овом такмичењу које траје већ 57 година."

Изузетан евровизијски педигре Жељка Јоксимовића током првих дана боравка у Бакуу поткрепљује се сваљкодневно бројним захтева медија за снимања и интервјуе, којима он, у складу са прецизно планираним планом активности, излази у сусрет.

Док са нестрпљењем очекује да, после 8 година, поново изађе на евровизијску позорницу као извођач, Жељко поручује: "Имамо одличну песму, одличан тим професионалаца са искуством што музичара што врсних професионалаца из РТС-а, као и из Минакорд продукције. Верујем да ће нас и публика подржати када за то дође време. Идемо ка успеху и надамо се најбољем, сигуран сам да ћемо Србију учини поносном као што сам ја поносан што је опет представљам".