Читај ми!

Жељко подигао атмосферу у Бакуу

Представник Србије на избору за "Песму Евровизије" у пратњи "Ад хок оркестра" имао је данас прву пробу на сцени Кристалне дворане у Бакуу, а потом и конференцију за медије. Српска делегација дочекана је са великим одушевљењем међу домаћинима, представницима медија и пристиглим љубитељима Еуросонга из читаве Европе.

Само неколико сати по доласку у Баку Жељко Јоксимовић и "Ад хок оркестра" имали су заказану прву тонску и сценску пробу на бини велелепне Кристалне дворане "Баку".

Српска делегација дочекана је са великим одушевљењем међу домаћинима, представницима медија и пристиглим љубитељима "Еуросонга" из читаве Европе. 

Нарочиту подршку и велико уважавање нашем представнику пружају домаћини из Азербејџана, што је увек значајно за добру атмосферу током евровизијске еуфорије.

Чланови делегације констатовали су да је квалитет тона изузетан, али су имали неколико замерки у вези са кадрирањем током наступа српских представника на сцени. Ова примедба уважена је одмах и договорена је корекција већ за следећу пробу, у петак.

Иако су организатори унапред обавестили делегацију Србије да на првој конференцији за медије, тек трећег дана од почетка евровизијских проба, не очекују велику посећеност новинара и фанова, на данашњу конференцију Србије представници писаних и електронских медија дошли су у великом броју.

Жељко Јоксимовић је представнике седме силе поздравио песмом Лане моје, коју је потом преточио у Није љубав ствар.

Најчешћа новинарска питања била су у вези са ранијим Жељковим ангажовањима на "Еуросонгу", која му од досадашњих евровизијских улога највише прија, на коју је најпоноснији, колико му је од помоћи искуство из 2004. године када је освојио друго место.

На питање зашто песму Није љубав ствар изводи на српском језику, Жељко је одговорио да је то део традиције учешћа Србије на "Песми Евровизије", а затим и јер му као извођачу текст на матерњем језику даје могућност да експресивније пренесе емоцију песме на публику.

Долазак српске делегације и Жељка Јоксимовића очекиван је са нестрпљењем у Азербејџану, али и међу евровизијским фановима Европе, који још од суботе стижу у престоницу 57. "Песме Евровизије".

После прве пробе и конференције за медије, српског представника је за индивидуалне интервју стрпљиво чекало 20 представника електронских медија. Фанови су га пратили од раног јутра, чак и током обиласка евровизијског комплекса у Бакуу.

Према речима Душке Вучинић Лучић, атмосфера у српском евровизијском тиму је радна и весела. Зато времена за предах за сада нема, па ће Жељко и читав тим припреме и пробе данас по подне наставити у хотелу.

За среду увече планирана је званична посета делегације Србије амбасади наше земље у Бакуу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару