Читај ми!

Комплименти за РТС и представника Србије

Шоу-програм "Европска песма" трећи најгледанији пренос националног финала у историји Евровизије. Комплименти стижу из целе Европе. Шоу гледало готово два милиона људи Србији.

Трећи најгледанији пренос националног финала у историји Евровизије јесте шоу-програм "Европска песма", емитован у суботу на програмима Радио-телевизије Србије.

У суботу увече на РТС-у емитован је забавно-музички програм "Европска песма", током којег су домаћа и међународна јавност премијерно чуле песму Није љубав ствар (енглески Синоним) Жељка Јоксимовића, која ће представити Србију на овогодишњој "Песми Евровизије" у Бакуу.

Од тада, на адресу Радио-телевизије Србије непрестано стижу похвале из читаве Европе на рачун песме и шоу-програма.

Европска песма емитована је на Првом програму РТС-а, РТС Сателиту, на тест HD каналу РТС-а, интернет порталу РТС-a и на званичном евровизијском сајту "Песме Евровизије".

ТВ шоу рађен је према највишим телевизијским стандарима квалитета слике и преноса (HD) и гледало га је 1.948.000 гледалаца у Србији.

Видео-стрим емисије, спот и вести на интернет порталу Радио-телевизије Србије повећаали су просечну дневну  посету за више од 40.000 улаза, а 26.000 посетилаца сајта РТС-а прочитало je вест "Није љубав ствар".

Комплетну емисију Европска песма са сајта РТС-а у првих 12 сати преузело је више од 1.000 особа, док је спот у рубрици "Видео дана" за првих 12 сати преузело је више од 5.000 људи.

Интернет пренос емисије Европска песма трећи је најгледанији пренос националног финала у историји преноса на званичном веб-сајту "Песме Евровизије".

Шоу-програм РТС-а на овом порталу и званичној Фејсбук страници, пратили су гледаоци из чак 84 земље. Иако су у истом тренутку одржавана још три национална финала, наша Европска песма имала је убедљиво највише гледалаца.

На Јутјубу до 12 часова у понедељак, 12. марта, песма Није љубав ствар преслушана је више од милион пута, а број прегледа српске и енглеске верзије песме увећава се из минута у минут.

Новинари званичног сајта Евровизије (eurovision.tv) истичу "бриљантност композиције Јоксимовића" и већ најављују да су композитор и Јавни медијски сервис Србије потврдили спремност да Београд поново буде домаћин највећег европског музичког такмичења 2013. године у велелепној Београдској арени.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару