Србија наступа у другом полуфиналу 24. маја

У Бакуу, престоници Азербејџана и овогодишње „Песме Евровизије“, жребом су одређени учесници оба полуфинала 57. издања најомиљенијег европског музичког такмичења. Србија настпа у другом полуфиналу 24. маја.

Симболично су уручени кључеви „Песме Евровизије" а домаћини су представили слоган и лого Еуросонга Баку 2012.

На свечаној церемонији у велелепној палати Бата, у Бакуу, градоначелник Диселдорфа града- домаћина Еуросонга 2011., Дирк Елберс, симболично је уручио кључеве такмичења градоначелнику Бакуа, Хајибалу Абуталибову.

Обраћање евровизијској јавности извршног продуцента „Песме Евровизије" Јон Ола Санда, било је увод у жреб којим су потом одређени учесници првог односно другог полуфинала.

У првом полуфиналу „Песме Евровизије 2012.", 22. маја наступиће:
Црна Гора, Исланд, Румунија, Албанија, Белгија, Летонија, Швајцарска, Финска, Грчка; Молдавија, Кипар, Аустрија, Данска, Русија, Сан Марино, Израел, Ирска, Мађарска.

Учесници - представници земаља који ће наступити у другом полуфиналу, 24. маја су:
Србија, Холандија, Португал, БЈР Македонија, Белорусија, Малта, Украјина, Јерменија, Бугарска; Шведска, Грузија, Словенија, Естонија, Турска, Словачка, Хрватска, Норвешка, Литванија, Босна и Херцеговина.Овом приликом, одређено је и у ком ће финалу имати право да гласају стручни жирији и публика из Азербејџана и земаља - припадница „Велике петорке".

За представнике који наступају у првом полуфиналу моћиће да гласају: Италија, Азербејџан и Шпанија а за такмичаре у другом полуфиналу гласаће : Велика Британија, Француска и Немачка.

Редослед наступа свих 43 учесника, током прве и друге полуфиналне вечери биће такође одређен жребом 18. марта, у време традиционалног састанка шефова делегација свих земаља учесница.

Домаћини су представили нови визуелни идентитет 57. "Песме Евровизије Баку 2012", као и слоган који гласи: "Light your fire!"

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару