Читај ми!

Нови важан датум Песме Евровизије 2012

У среду, 25. јануара на свечаности у престоници Азербејџана, Бакуу, тај град ће званично постати град-домаћин Еуросонга 2012. Жребом ће бити одређени учесници оба полуфинала, а организатори ће представити решење визуелног идентитета и слоган такмичења. РТС ће извештавати са места догађаја.

После вишемесечног загревања дошло је време убрзавања темпа и усложњавања свих припрема, како за домаћине Песме Евровизије тако и за све учеснике.

У агенди овогодишње Песме Евровизије, 25. јануар је одређен као датум када ће, на свечаној церемонији у чувеној Бута палати Дирк Елберс, градоначелник Диселдорфа, домаћина прошлогодишње Евровизије, симболично уручити кључеве такмичења градоначелнику Бакуа Хајибалу Абуталибову.

Тим чином, озваничиће се улога Бакуа као града-домаћина 57. издања најдуговечнијег светског музичког такмичења и најомиљенијег ТВ шоу-програма.

После ове свечаности, приступиће се одређивању жребом – која од 37 земаља ће наступити у ком од два полуфинала овогодишње Песме Евровизије.

И даље ће се примењивати старо правило да представници Велике петорке (Велике Британије, Шпаније, Француске, Немачке и Италије) и земље домаћина иду директно у финале.

После жреба за полуфинала, планирано је и одређивање која ће од земаља велике петорке и земље домаћина, имати право гласања за које државе-учеснице током полуфиналних такмичења.

Како би се осигурала регуларност и одржала неизвесност, а на основу образаца гласања из претходних година, имена земаља-учесница које ће се такмичити у полуфиналима извлачиће се овога пута из шест посуда током жреба (што очекује се, распршује могућности да земље размењују гласове током првог и другог полуфинала).

Редни бројеви под којима ће представници 43 земље наступати током првог и другог полуфинала, одређиваће се, такође, жребом, у марту, на традиционалном састанку свих шефова делегација учесника "Еуросонга".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару