Евровизија ствара али и учвршћује пријатељства

За представника Србије на предстојећем Еуросонгу, претходна седмица протекла је у потпуности у знаку Песме Евровизије - угостио је двоје и био гост још једном евровизијском учеснику. Да најдуговечније светско музичко такмичење не само ствара већ и учвршћује пријатељства учесника, имала је прилику да се увери и публика у на концертима у Скопљу и Загребу.

Ове суботе, заједно су се на сцени у Скопљу нашла чак три евровизијска учесника - Калиопи Букле (БЈР Македонија), Хари Варешановић (Босна и Херцеговина) и њихов домаћин - представник Србије на предстојећој Песми Евровизије, Жељко Јоксимовић.

Сво троје су се познавали и сарађивали и пре Евровизије, која је њихово узајамно уважавање и пријатељство, кажу - додатно унапредила.

Жељко Јоксимовић уприличио је двоипосатно уживање за више од 13.000 поклонике његове музике, 24. децембра у Скопљу.

Један од гостију концерта био је Хари Варешановић, који је публику подсетио на песму "Лејла", која је на Песми Евровизије 2006. у Атини освојила треће место у финалу. Песму је компоновао Жељко Јоксимовић а пласман који је песма постигла је најбољи у досадашњој историји учешћа БиХ на Еуросонгу.

Већ код првих тонова интонације легендарне песме "Бато", публика је бурним аплаузима поздравила реномирану певачицу Калиопи Букле, велику македонску поп звезду која је имала бројне поклонике и на екс-југословенској сцени. Македонска радио-телевизија као пуноправна чланица ЕБУ-а, донела је одлуку да управо Калиопи Букле буде македонска еровизијска представница у Азербејџану 2012. године.

Крај концерта Жељка Јоксимовића у Скопљу протекао је уз мелодије македонских песама које су евровизијски такмичари Калиопе, Хари и Жељко извели заједно, што је публика дочекала са великим одушевљењем.

Само два дана раније, српски представник на Еуросонгу 2012. био је гост на солистичком концерту хрватског учесника Песме Евровизије 2005. године, Бориса Новковића.

Публика у загребачкој хали "Цибона" је била у прилици да ужива и у двема најомиљенијим
песмама два реномирана уметника - "Љубави" и "Elloise", које су Борис и Жељко отпевали заједно.

Борис Новковић такмичио се за Хрватску на Песми Евровизије 2005. у Кијеву, са песмом "Вукови умиру сами"(11 место у финалу), у години прославе пола века Еуросонга а само годину дана после Жељковог вицешампионског успеха на овом такмичењу у Истамбулу.

Сви ови сусрети, како са бројном публиком у региону Балкана, тако и са уваженим колегама, били су више него инспиративни за српског представника у Бакуу идуће године, сазнаје Радио- телевизија Србије.

Више детаља о импресијама са концерата у Скопљу, Карловцу, Загребу и Диселдорфу као и о актуелностима у вези са осмишљавањем евровизијске песме Србије за Еуросонг 2012. године, сазнаћете ускоро у блогу Жељка Јоксимовића, који овај реномирани уметник пише екслузивно за интернет портал Јавног медијског сервиса Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару