Читај ми!

Свечано отварање Песме Евровизије – Лук Блек поручио да у уторак пева за Србију

У Ливерпулу је свечано отворена Песма Евровизије. Нашу земљу представља Лук Блек који је током церемоније отварања поручио да је мислима и срцем уз Србију.

Песма Евровизије свечано је отворена у Ливерпулу. Овогодишње такмичење одржава се у Великој Британији одлуком Европске радиодифузне уније, пошто прошлогодишњи победник Украјина, због ратног стања, није била у могућности да буде домаћин.

Током свечане церемоније такмичари из 37 земаља су продефиловали тиркизним тепихом који је постављен у центру Ливерпула.

Лук Блек је, током разговора са водитељима на тиркизном тепиху, навео да му је инспирација музика Дејвида Боувија, као и да се током напорних проба не опушта, већ да то чини када спава.

У разговору са новинарима Лук Блек је истакао да му је јако тешко због масовних убистава у Београду и у селима код Младеновца и Смедерева и поручио да ће на Песми Евровизије певати за Србију и све који се саосећају 

Прво полуфинале, у којем Лук Блек наступа трећи, одржава се у уторак, 9. маја. Представник Србије већ сутра увече има две генералне пробе које такмичарима значе да усаврше своје наступе пред пренос.

Друго такмичарско вече је 11. маја, а велико финале на програму је у суботу, 13. маја у 21 час.

Директан пренос свих такмичарских вечери моћи ћете да пратите на програмима Радио-телевизије Србије.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара