Читај ми!

Шведска седми пут најбоља на Песми Евровизије, Србија на 24. месту

Представница Шведске Лорин победница је Песме Евровизије у Ливерпулу. Са песмом "Tattoo" забележила је другу победу на највећем музичком такмичењу, чиме је постала други извођач у историји којем је то успело. Такође, ово је седма победа за Шведску која се изједначила са Ирском у броју евровизијских победа. Представник Србије Лук Блек заузео је 24. место.

Шведска седми пут најбоља на Песми Евровизије, Србија на 24. месту Шведска седми пут најбоља на Песми Евровизије, Србија на 24. месту

У вечерашњем финалу су наступили такмичари из 26 земаља – по 10 најбољих из оба полуфинала, представници Украјине и такозване "велике петорке" којима је загарантовано учешће у финалу.

Осим представника Србије, у финалу Песме Евровизије су наступили такмичари из Аустрије, Португалије, Швајцарске, Пољске, Француске, Кипра, Шпаније, Шведске, Албаније, Италије, Естоније, Финске, Чешке, Аустралије, Белгије, Јерменије, Молдавије, Украјине, Норвешке, Немачке, Литваније, Израела, Словеније, Хрватске и Велике Британије.

Победника су одабрали чланови жирија и гледаоци из свих 37 земаља које учествују на овогодишњем Евросонгу, укључујући и оне земље које нису успеле да се пласирају у финале.

Чланови жирија су гласали током синоћне генералне пробе, а гледаоци ће вечерас, након што све песме буду представљене, имати прилику да пошаљу своје гласове.

Ни гледаоци ни чланови жирија немају право да гласају за своје представнике.

Први пут на Песми Евровизије у могућности су били да гласају и гледаоци из земаља које не учествују. Њихови гласови ће се водити као "остатак света" и биће урачунати као гласови једне државе.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво