Читај ми!

Шест песама које су обележиле Евросонг у Ливерпулу, али нису победиле

Победа шведске представнице Лорин ушла је у историју Песме Евровизије, али чини се да тиме није успела да засени многобројне фаворите публике, који би, уз мало већу помоћ жирија, можда и сами дошли до тријумфа. Представљамо вам шест песама које су обележиле Песму Евровизије у Ливерпулу, како код међународне публике, тако и код наших гледалаца.

Финска

Крајње необичном песмом и наступом на "ивици лудила", фински представник Керије постао је у синоћном финалу шампион публике и обезбедио својој земљи најбољи пласман још од победе групе Лорди 2006. Пошто је певао на финском, слабо је ко разумео о чему пева, али сви су осетили енергију коју је пренео.

Иако све делује агресивно, Керије пева о томе како му је након напорне недеље потребна пиња колада, а у другом делу песме видимо ефекат које на њега има то пиће (вероватно више комада). Нема сумње да ћемо ову финску песму слушати и дуго памтити.

Израел

Озбиљна кореографија и речи које се брзо памте донеле су Израелу треће место. Ноа је поред сјајних вокалних способности показала и да истовремено може без већих проблема да изнесе захтевне плесне покрете.

Без сумње, песма "Unicorn" биће веома слушана током предстојећег лета широм Европе.

Норвешка

"Краљица краљева" из Норвешке је такође одлично прошла код публике, иако је жири није високо позиционирао.

Моћна песма са нордијским призвуком, брзим ритмом и динамичним наступом донела је Норвешкој треће место према мишљењу синоћних гледалаца, што јој обећава успех и након фестивала.

Италија

Марко Менгони се после десет година вратио на евровизијску сцену. У Малмеу је важио за једног од фаворита, а синоћ се чини да су жири и публика били сличног мишљења по питању његове песме.

Менгони је са песмом "Due vite" победио на фестивалу у Санрему, чиме је стекао право да представља Италију на Песми Евровизије.

Хрватска

Гледаоци из Србије доделили су 10 поена комшијама из Хрватске – групи Лет 3. Регионална популарност групе учинила је своје и донела је Хрватској најбољи пласман међу "екс-ју" државама.

Песма "Мама ШЧ" и наступ који је прати шаље доста порука, а свако може да има своје тумачење, па се нећемо у то упуштати и препустићемо вам да сами донесете суд.

Словенија

Млади словеначки бенд "Joker Out", који је на врхунцу популарности у својој земљи, успео је да привуче регионалне гласове, а гледаоци из Србије доделили су им осам поена.

Песма "Carpe Diem" ће се слушати широм региона, пошто млади Словенци најављују турнеју у свим земљама бивше Југославије, а имају и неколико песама на српском, па ћемо их сигурно још виђати после Евросонга.

Да ли сте ви имали ваше фаворите? Поделите своје утиске о синоћном финалу у коментарима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво