Читај ми!

Би-Би-Си предвиђа резултате Евросонга: Шведска и Француска фаворити – како се котира Србија

Нешто више од месец дана остало је до почетка овогодишње „Песме Евровизије“, а овогодишњи организатор Би-Би-Си је објавио текст у којем предвиђа резултате такмичења у Ливерпулу. Фаворити аутора Марка Севиџа су Шведска и Француска, а представнику Србије Луку Блеку предвиђа солидан пласман.

Би-Би-Си предвиђа резултате Евросонга: Шведска и Француска фаворити – како се котира Србија Би-Би-Си предвиђа резултате Евросонга: Шведска и Француска фаворити – како се котира Србија

Одбројавање је почело – до почетка „Песме Евровизије“ остало је нешто више од месец дана. Британски јавни сервис Би-Би-Си, који организује овогодишње такмичење уместо победника Украјине, објавио је текст у којем аутор Марк Севиџ предвиђа резултате музичке смотре која се одржава у Ливерпулу од 9. до 13. маја.

„Свих 37 песама је сада послато, са текстовима који се односе на све, од опседнутости демонима до руске инвазије на Украјину. Као и увек, квалитет је доследан као чинија желеа, али има неких драгуља међу неизбежним налетом моћних балада“, пише Севиџ.

Напомиње како је потпуно субјективно рангирао такмичарске композиције и позвао читаоце да се не љуте, пошто је чар „Песме Евровизије“ у томе да свако има своје фаворите.

Фаворити – Шведска и Француска

Севиџ подједнаку шансу за победу даје представницама Шведске и Француске.

Шведску представља Лорин, победница „Песме Евровизије“ 2012. године. Истиче како je њена песма Tattoo „олујна тренс химна која ће вас одувати као ураган“.

„Почетна мелодија подсећа на Абин Winner Takes It All, а сценографија је спектакуларна. Већ је фаворит кладионица и притиска све дугмиће правим редоследом, као консијерж евровизијског лифта“, истиче Севиџ.

Када је реч о представници Француске Ла Зари, Севиџ наводи да би управо она могла да прекине 45-годишњу паузу од последње победе те земље на „Песми Евровизије“.

Севиџ наводи да француска певачица на „Евросонг“ доноси „опојан спој џез вокала и пригушених диско ритмова“, а пореди је и са Дуом Липом.

Србија „тик уз десет најбољих“

Што се тиче земаља региона, Србији предвиђа најбољи резултат, али и Хрватску и Словенију види у финалу.

Песму Само ми се спава описује као узнемирујући електро хит који корене вуче из мрачних дана локдауна 2020. године, што је Лук Блек и објаснио у једном интервјуу.

Севиџ се пита да ли је наша песма превише експериментална за „Песму Евровизије“, али сматра да ће бити тик уз десет најбољих песама у финалу.

За групу Лет 3 која представља Хрватску проценио је да ће се квалификовати у финале, али није наводио какав пласман очекује, док је за словеначки бенд Joker Out предвидео да ће се наћи на зачељу финала – међу последњих пет песама.

„Песма Евровизије“ одржава се од 9. до 13. маја. Србија учествује у првом полуфиналу, 9. маја, а Лук Блек наступа под редним бројем 3. Најбољих десет из оба полуфинала пласираће се у финале, у које су се аутоматски пласирале земље „велике петорке“ и Украјина као прошлогодишњи победник.

понедељак, 08. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару