Читај ми!

ЕБУ: Евросонг 2023. у Уједињеном Краљевству уместо у Украјини, Би-Би-Си: Размотрићемо

Избор за најбољу песму Европе 2023. године, уместо у Украјини одржаће се у Уједињеном Краљевству, као овогодишњем вицешампиону, одлучила је Референтна група Европске радиодифузне уније. На одлуку ЕБУ, из британског јавног сервиса стиже одговор да ће размотрити могућност да Би-Би-Си буде организатор следећег издања највећег музичког такмичења.

„Након објективне анализе, Референтна група, управни одбор 'Евросонга', са дубоким жаљењем закључила је да, с обзиром на тренутне околности, безбедносне и оперативне гаранције потребне емитеру да буде домаћин, организује и продуцира такмичење за Песму Евровизије према правилима такмичења, украјински емитер УА ПБЦ не може да испуни", наводи ЕБУ у саопштењу.

Као резултат одлуке, у складу са правилима и како би се обезбедио континуитет догађаја, ЕБУ ће започети разговоре са британским јавним сервисом, као другопласираном, о потенцијалном домаћину „Песме Евровизије" 2023. у Уједињеном Краљевству. 

Реагујући на одлуку ЕБУ, из Би-Би-Сија наводе: „Јасно је да ово нису околности које би ико желео. Следећи одлуку ЕБУ, разговараћемо о могућности да Би-Би-Си буде домаћин 'Евросонга'“. 

Након победе представника Украјине на такмичењу за „Песму Евровизије“ у мају, Европска радиодифузна унија (ЕБУ) истраживала је опције за домаћина такмичења следеће године са украјинским јавним емитером који је већ организовао „Евросонг“ 2017. и 2005. године.

Традиција налаже да победник „Песме Евровизије“ буде домаћин такмичења следеће године, обезбеђујући одређене критеријуме, укључујући могућност одржавања манифестације и безбедност свих заинтересованих страна, укључујући јавност.

С обзиром на ратно стање на територији овогодишње победничке земље, наводи ЕБУ у саопштењу, спроведена је потпуну процена и студија изводљивости са украјинским националним емитером УА ПБЦ и стручњацима трећих страна, укључујући питања безбедности људи и обезбеђивања манифестације.

Такмичење за песму Евровизије је једна од најсложенијих ТВ продукција на свету са хиљадама људи које раде на догађају и присуствују догађају и потребно је 12 месеци за припрему.

ЕБУ је истакао да жели да се захвали украјинском националном емитеру на њиховој свесрдној сарадњи и посвећености у истраживању свих сценарија у недељама од победе „Калуш оркестра“ 14. маја у Торину и подели њихову тугу и разочарање што такмичење следеће године не може да се одржи у Украјини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару