Читај ми!

Несташица воде на Космету

Све учесталије несташице воде на Косову. Становници Косова знају да морају да штеде воду, пошто несташице трају и по неколико дана.

Када температура пређе тридесети подељак, становници Косова знају да морају да штеде воду, тим пре што несташице онда трају и по неколико дана. Сналазе се на различите начине, пуне резервоаре, али то често није довољно.

Рада Јокић из Звечана каже да лети хватају сваку кап воде да би нешто урадили. "Јако је незгодно, не само мени, него свима. И за хигијену, и за одржавање куће и свега осталог , много незгодно", каже Рада.

Ништа лакше није ни угоститељима. Они редовне летње, али и зимске несташице воде покушавају да преброде на различите начине.

"Пунимо резервоаре, онда то после трошимо, али се заиста не зна колико неће бити воде. Вода нестане, и бог зна када ће доћи, или кад се смилује неко тамо да одврне вентиле. А Митровица лежи на три реке - Ибар, Ситница и Љушта, а воде немамо", каже власник посластичарнице из Косовске Митровце Назим Махмети.

Становници Звечана и Косовске Митровице освежење налазе једино на приватном хотелском базену, јер би други велики базен, који је у власништву Трепче, требало да почне да пуни воду, тек за два дана.

Та процедура могла би да траје данима, у зависности од притиска у водоводним цевима. До тада воде на приватном базену сигурно неће фалити, јер се базен пуни из привтног бунара. Власник хотела, Слободан Мирковић каже да је на тај начин избегао да буде завистан од градске воде.

На високим температурама становници Зубиног потока, Косовске Митровице, али и других градова Косова рсахлађују се и у Газиводском језеру. Из тог језера, они се и снабдевају водом.

Међутим, без обзира на висок водостај, нсташице има, јер фабрика воде у Шипољу мали део воде шаље из овог језера ка северу Косова, а већи део јужно од Ибра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару