Читај ми!

По чему ће се памтити 24. Егзит

Под утиском сјајног концерта Тома Морела, завршен је 24. Егзит. Према проценама организатора, овогодишња петодневна верзија овог фестивала, привукла је више од 200 хиљада људи из више од 80 земаља света. На 40 бина наступиле су планетарне музичке звезде, а уживали су подједнако и млађе и старије генерације.

Укрстили су гитаре Том Морело и његов син Роман, довољно за спектакл какав је у недељу увече привукао највећи број посетилаца на Тврђаву. Сви они желели су и уживо чути легенду, и члана култних бендова Рејџ агенст д машин и Аудиослејва.

Традиционално, када је реч о великим утакмицама које се одржавају током Егзита, на великом екрану испред највеће бине, група људи испратила је Шпанију до новог трофеја старог континетна, уз звук метал музике.

Са једне стране деветогодишња Сунчица објашњава своје разлоге посете фестивалу.

“Имала сам и ја неке омиљене извођаче који су већ били, а и дошла сам мало због забаве”, каже Сунчица Гроздановић

На другој Страни 64-годишњи Габор Вечеј једнако ужива и присећа се нултог Егзита. Одушевљен је енергијом и младим људима који су пристојни.

"Нисам видео ништа проблематично као што се стално прича, али многи људи вероватно нису свесни колико не само у Новом Саду, него уопште и у нашој земљи, а мислим и регији, колико доприноси прво што се тиче имиџа, а да не говорим колико сви ови који долазе оставе неке новце“, наводи Габор Вечеј.

За две маме Аниту и Данијелу, ово место је времеплов, јер могу обновити најлепше тренутке, а данас и прилика да буду пратња и својој деци на њиховом првом егзиту.

“Враћа нас у неке дане када смо ми биле девојке, а ево сад, наше девојке су кренуле на Егзит“, причају Анита Јаковљевић и Данијела Самарџија.

Овогодишњи фестивал остаће упамћен и као први без ватромета, или и због низа еколошко-друштвених ангажмана, али и кампање против дигиталне зависности. Посебну станицу, исписале су музичке звезде.

"Апсолутно Карл Кокс, Блек Ајд Пис, Блек Кофи, Бонобо, Том Морело, Гучи Мејн, Џон Њумен, апсолутно Стив Енђело, многа имена су направила општу пометњу на тврђеви и мислим да је публика удахнула сваки такт и сваку риму и било је изврсно“, наводи Милица Драгомировић из Егзит тима.

Најтраженије су биле улазнице за последње три вечери, а током свих пет дана, процена организатора је да је ове године фестивал посетило и више од 200 хиљда људи. Многи од њих, по први пут су сазнали каквог је укуса пљескавица, научили српских речи, нешто о нашој историји, или бар сазнали зашто се управо по Николи Тесли, од ове године зове и највећа бина фестивала.

уторак, 16. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару