Српска Црња: Хумани људи прикупљају помоћ за бившу школску другарицу

Иако годинама живе у другим градовима, ученике и ученице некадашњег одељења 8б основне школе у Српској Црњи након две и по деценије окупила је хуманитарна акција којом скупљају помоћ за своју другарицу.

Маја Матин Крстић је фармацеут. Има 37 година и живи у Београду, а на вест да јој је потребна помоћ због узнапредовале мултипле склерозе први су реаговали школски вршњаци из њене родне Српске Црње. За лечење у Русији потребно је 50 хиљада евра, а како би се прикупио новац Мајине другарице и другари из основне школе организовли су хуманитарни концерт и акцију којом је до сада прикупљено више од пола потребних средстава.

"Јесмо у конаткту, али толико је година прошло, а ево као да смо се јуче дружили и толико су дивни, толико су ме одушевили да немам речи заиста. Мислим, хвала им на свом труду и због новца, али пре свега хвала на овој фантастичној подршци", каже Маја Матин Крстић из Београда.-

"Нисмо ни ми Мају видели дуго, а када смо чули шта се све дешава наравно да смо се окупили. Драго нам је да можемо да помогнемо с обзиром да смо сви у другим градовима, надамо се да ће све ово уродити плодом и да ће Маја бити добро", каже Јована Стошић из Српске Црње.

"Јако ми је драго што смо се сви окупили у нашем месту и то су дргари школски које нисам годинама видела и што смо овде опат сви заједно због наше Маје", наводи Тијана Ждрња из Српске Црње.-

"Ми планирамо даље акције, имамо и славу села следећи викенд ту се наставља даље прикупљање средстава за Мајино лечење, тако да сви смо позитивни", каже Милана Марков из Српске Црње.

Хуманираној акцији прикључила се и локална самоуправа Српске Црње, финансијским средствима и обезбеђујући помоћ у организацији хуманитарних акција.

"Ово је добар пример и свима осталима да треба да се боре, да треба да се нађу некоме у невољи и да учине све што је у њиховој моћи да се победи", сматра Драган Даничић, председник општине Нова Црња.-

"Оно што је најважније, постали су прави људи и овај пример показује какви су они уопште и како брину о својој другарици коју нису дуго видели, а ипак су се скупили да помогну највише што могу", наводи Горан Савин, бивши разредни старешина.

На први циклус специјалних терапија Маја у Москву иде за месец дана, а у међувремену у Српској Црњи ће бити организовано још неколико хуманитарних окупљања како би се обезбедио новац потребан за њено лечење.

уторак, 16. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару