Читај ми!

Капетан Драган негирао кривицу

Драган Васиљковић, познат и као Капетан Драган, рекао је на првом испитивању пред државним тужилаштвом у Сплиту да није крив за ратне злочине над војницима и цивилима у Далмацији и Бановини.

Осим што је негирао кривицу, Драган Васиљковић није рекао ништа, само је најавио да ће изабрати другог адвоката уместо Дарка Станића, кога му је по службеној дужности доделио сплитски Жупанијски суд, јавља Танјуг.

Драган Васиљковић је у згради Жупанијског тужилаштва у Сплиту провео непуних сат времена, након чега је враћен у затвор на Билицама, пише портал Klix.

У међувремену, његов адвокат уложио је жалбу на изречену меру притвора, о којој ће одлучивати ванрасправно веће Жупанијског суда у Сплиту.

Раније данас, капетан Драган је из затвора на Билицама у Сплиту до жупанијског тужилаштва доведен у колони од три возила, уз сирене и ротациона светла, јавила је Слободна Далмација.

Васиљковићу, који је у четвртак ујутро стигао у Хрватску из Аустралије, додељен је адвокат по службеној дужности, али се очекује да ће он ангажовати свог адвоката, па се још не зна хоће ли он данас бити испитан.

Један од бивших вођа српских паравојних формација Драган Васиљковић стигао је јуче у Хрватску пошто је претходно у Сиднеју у Аустралији предат хрватској полицији.

Хрватска је пре девет година тражила од Аустралије његово изручење будући да сплитско тужилаштво води истрагу против њега због ратног злочина против ратних заробљеника и цивила у Книну 1991. и 1992, као и за учешће у нападу и разарању неколико села на Банији 1993. године.

Васиљковић, који је држављанин Аустралије и Србије, од почетка негира све оптужбе. До хапшења је живео у Перту под именом Даиел Снеден и радио је као тренер голфа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије