Читај ми!

Хапшења због изградње нелегалног објекта у Сурчину површине 40.000 метара квадратних

Треће основно јавно тужилаштво саопштило је да је издат налог за хапшење шест особа због сумње да су повезане са извођењем радова на изградњи бесправног објекта од око 40.000 метара квадратних у Сурчину.

Јавни тужилац Трећег основног јавног тужилаштва у Београду је дао налог за хапшење шест особа, међу којима и директора правног лица “Аман д.о.о”, Н. П. (рођен 1981. године) и директора правног лица “Aman Real Estate” М. В. (рођен 1967. године).

Сумња се да су они инвеститори бесправно изведених радова на изградњи објекта од око 40.000 метара квадратних у Сурчину, у Војвођанској улици.

Јавни тужилац је такође дао налог за хапшење извођача радова М. Д. (рођен 1953. године) због кривичног дела Грађење без грађевинске дозволе, као и М. Н. (рођен 1984. године) и С. М. (рођен 1959. године) због постојања основане сумње да су извршили по једно кривично дело Помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

"Наиме, након што је утврђено да се на предметној локацији изводе бесправни радови на изградњи објекта великих димензија, на позиве грађевинског инспектора одазвали су се лажни инвеститори М. Н. и С. М. који су приложили уговоре о закупу пословног простора са директорима 'Аман д.о.о' и 'Aman Real Estate' како би прикрили праве извршиоце кривичних дела", навело је тужилаштво.

Након спроведених предистражних радњи утврђени су идентитети правих инвеститора, као и све релевантне чињенице – да су предметни уговори фиктивни и закључени само ради прикривања правих инвеститора, наводе из тужилаштва.

Урађени су претреси станова и пословних просторија ухапшених и одузета је пословна документација.

"На све околности кривичне пријаве пет ухапшених лица ће бити саслушано од стране јавног тужиоца у законском року, док је за једним лицем, за које постоје сумња да је учествовало у радњама извршења кривичних дела, расписана потрага, те ће по реализацији те потраге он бити саслушан, а јавност благовремено обавештена", закључује се у саопштењу.

петак, 21. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије