Читај ми!

Европски суд казнио Мађарску са 200 милиона евра; Орбан: То је нечувено и неприхватљиво

Европски суд правде казнио је Мађарску са 200 милиона евра и додатних милион евра дневно због неспровођења промена у својој политици поступања према мигрантима и тражиоцима азила. Мађарски премијер Виктор Орбан одлуку суда Европске уније прокоментарисао је као нечувену и неприхватљиву.

Европски суд правде је навео да ће Мађарска, која је раније одбила да изврши судску пресуду из 2020. године, морати да плаћа казну од милион евра дневно док у потпуности не примени предвиђене мере, пренео је Ројтерс.

Суд Европске уније истиче да Мађарска није предузела мере да би се ускладила са пресудом из 2020. године у вези са правима подносилаца захтева за међународну заштиту да остану у Мађарској до коначне одлуке о њиховој жалби против одбијања њихове пријаве, као и протеривања држављана трећих земаља који илегално бораве у тој држави.

Мађарски премијер Виктор Орбан одлуку суда Европске уније прокоментарисао је као нечувену и неприхватљиву.

"Изгледа да су илегални мигранти важнији бриселским бирократама од европских грађана", навео је Виктор Орбан на платформи Икс.

Мађарска влада је раније тврдила да је пресуда из 2020. године спорна јер је већ затворила такозвaне транзитне зоне и пооштрила правила која забрањују будућа подношења захтева за азил.

Европска комисија поднела је другу пријаву против Мађарске суду Еврopskoj унији почетком 2022. године, наводећи да Мађарска није предузела све неопходне мере да би поступила у складу са пресудом из 2020. године.

субота, 22. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије