Читај ми!

На Песми Евровизије у Малмеу учествоваће 37 земаља

Европска радиодифузна унија објавила је да ће се на предстојећој Песми Евровизије која се одржава следеће године у Шведској такмичити извођачи из 37 земаља.

Након овогодишње победе Лорин, одлучено је да ће се наредно такмичење за Песму Евровизије одржати у Малмеу од 7. до 11. маја.

Утврђен је и број земаља учесница. На евровизијској сцени у Малмеу наступиће такмичари из 37 држава.

Осим домаћина Шведске, учествоваће и све земље "велике петорке" – Велика Британија, Италија, Немачка, Француска и Шпанија, а после 31 године на Песму Евровизије враћа се Луксембург.

Од држава бивше Југославије ће, као и прошле године, учествовати Србија, Хрватска и Словенија.

Такмичиће се и Албанија, Аустралија, Аустрија, Азербејџан, Белгија, Грузија, Грчка, Данска, Естонија, Израел, Ирска, Исланд, Јерменија, Кипар, Летонија, Литванија, Малта, Молдавија, Норвешка, Пољска, Португалија, Сан Марино, Украјина, Финска, Холандија, Чешка и Швајцарска.

Постоји могућност да се и Румунија прикључи такмичењу, пошто се и даље воде преговори о учешћу са румунским јавним сервисом.

Песма Евровизије одржаће се у "Малме арени". Прво полуфинале је планирано за 7. мај, друго два дана касније, док је велико финале заказано за 11. мај. Слоган такмичења, како је раније најављено, неће се више мењати, па ће се и такмичење у Малмеу одржати под геслом "Уједињени музиком".

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво