Делегација Србије отпутовала у Баку

Делегација Србије на 57. Песми Евровизије предвођена Жељком Јоксимовићем отпутовала је рано јутрос у Азербејџан. Наш тим ће, летом преко Истанбула, у Баку допутовати данас поподне, а већ сутра их чека прва проба и прва прес конференција пред евровизијском публиком.

Добра атмосфера владала је рано јутрос на београдском Аеродрому „Никола Тесла" међу члановима делегације, фановима и бројним новинарским екипама који су уз лепе жеље за успешан пласман на Песми Евровизије испратили Жељка Јоксимовића и остале чланове делегације наше земље пут Бакуа.

Очекујем и надам се победи, то нисам крио од самог почетка- изјавио је Жељко Јоксимовић уочи поласка на пут - Верујем да ћу заједно са Ад Хок Оркестром достојанствено представити Србију у Бакуу, једнако као што верујем да се песма Није љубав ствар издваја квалитетом композиције. Недељама уназад припремамо наступ који ће бити једностан, али отмен, другачији од досада виђених. Мислим да ће се допасти свима.

Честиткама Јоксимовићу пред полазак у Азербејџан се игром, верујемо доброг случаја, придружио и композитор Горан Бреговић који је путовао са београдског аеродрома и искористио прилику да пожели успех нашем тиму.

После вишемесечних припрема за „најлепшу песму Европе" најпопуларније музичко такмичење 2012. године полако улази у саму завршницу. У град домаћин евровизијским посленицима ове године, престоницу Азербејџана Баку ових дана једна за другом стижу делегације 42 земље учеснице Песме Евровизије. Јоксимовић ће са песмом „Није љубав ствар" такмичити као први полуфиналиста друге такмичарске вечери 24. маја и верујемо, у финалу које је на програму у суботу 26. маја.

На сцени Кристалне дворане у Бакуу поред Жељка Јоксимовића биће Ад Хок Оркестар кога чине: Ксенија Милошевић (виолина и пратећи вокал), Олга Вујовић (виолина и пратећи вокал), Милош Николић (кларинет, кавал и пратећи вокал), Душан Алагић (пратећи вокал и инструменталиста) и Драган Крстић (удараљке и пратећи вокал).

Прва проба и дружење са представницима медија из целог света делегације Србије у Бакуу заказани су за сутра преподне. Наредних дана, па све до такмичења 24. маја, Јоксимовића и Ад Хок Оркестар очекују бројна увежбавања наступа, пробе, дружења са новинарима и друге протоколарне обавезе уобичајене за овако велике међународне сусрете.

Подсећамо да за Јоксимовића односну песму Србије „Није љубав ствар" могу да гласају ТВ гледаоци у свим европским земљама учесницима и то слањем СМС порука на бројеве који буду објављени током преноса на програмима националних телевизијских емитера у земљама у којима живе уз редни број под којим наступа Јоксимовић - 1. у полуфиналу 24. маја.