Евровизијски представник Србије учествовао у Телетону

Заједно са четрдесет најугледнијих јавних личности Србије и уз осамдесет уметника- чланова Позоришта на Теразијама, представник Србије на Еуросонгу, Жељко Јоксимовић учествовао је у добротворном контакт- шоу програму РТС-а “Телетон”.

Радио-телевизија Србије, Народна канцеларија председника Републике и Рајфајзен банка су организовали осмог априла велику Телетон акцију, за изградњу и опремање првог Инклузивног сервисног центра за децу са сметњама у развоју.

Гледаоци двосатног програма на првом програму РТС-а, послали су рекодан број порука и упутили до сада незабележен број позива гостима у студију Радио- телевизије Србије, због чега се, по том критеријуму, пети "Телетон" сматра најуспешнијим до сада.

Жељко Јоксимовић:" Ово је други пут да учествујем у Телетону и много ми значи када видим колико се угледних људи одазвало да учествује у овом пројекту- емисији. Драго ми је да смо се сви вечерас ујединили око једне хумане идеје и лепо је што су и многи грађани били значајан део те акције".

На питање новинарке РТС, о питањима која су му гледаоци "Телетона" упућивали током емисије, Жељко је поверио да је неке позиве гледалаца доживео и веома емотивно:

"Гледаоци који су самном разговарали током "Телетона" постављали су питања у вези са Евровизијом, интересовали се за мој уметнички живот и планове а разговарао сам и са родитељима деце са сметњама у развоју. Поверавали су ми своје животне приче, колико је за њих као родитеље деце са развојним сметњама важно што је сада и законом предвиђено да њихова деца могу да се едукују у установама са другом децом, која немају развојне сметње....колико им је значајна пажња јавности кроз конкретне пројекте који могу помоћи овој друштвеној групацији... Доста сам се и сам подсетио и научио вечерас о овом проблему, кроз разговоре са гледаоцима, неки од њих су били веома емотивни."

Радио-телевизија Србије, Народна канцеларија председника Републике и Рајфајзен банка су организовали пету по реду "Телетон" акцију,  за изградњу и опремање првог Инклузивног сервисног центра за децу са сметњама у развоју.

Током емисије емитоване су и репортаже о проблемима збрињавања и едукације најмлађих са сметњама у развоју. Глумци Позоришта на Теразијама изводили су нумере из најгледанијих мјузикала тог позоришта, уз подршку великог оркестра, хора и балета Позоришта на Теразијама.

Грађани Србије упутили су, према прелиминарним резултатима, 34.869 СМС порука и преко телефонских 10.000 позива, чиме је ово издање "Телетона" најуспешније до сада.

Оно што смо још сазнали у вези са Жељковим учешћем у "Телетону" РТС-а, јесте да су, међу стотинама оних који су желели да разговарају управо са њим , у томе успеле једна мама и њене две ћерке. Млађа девојчица, поверила нам је мама на Фејсбук страници- успела чак и да отпева српском представнику његову песму "Није љубав ствар" !