Читај ми!

Кристална дворана у Бакуу добила зелено светло

Импозантно архитектонско решење на самој обали Каспијског мора, Кристална дворана у Бакуу, чију изградњу финансира градска управа, добила је јуче званичну потврду од представника Европске радиодифузне уније (ЕБУ) да одговара свим пропозицијама потребним за домаћина овогодишње Песме Евровизије у мају.

Домаћини 57. такмичења за Песму Евровизије, Јавни сервис Азербејџана, телевизија Иктимаи, својевремено су понудили ЕБУ чак три различита простора у Бакуу за само место одржавања престижног европског музичког такмичења: већ постојећу велелепну Концертну дворану, спортски стадион у фази реконструкције и потпуно нов, јединствен објекат на води, Кристалну дворану.

То је затворена арена у посебној зони на самој обали мора, вишеструке намене и капацитета 23.000 гледалаца. С обзиром на величину пројектног решења, ни домаћини ни финансијери тог подухвата нису са сигурношћу могли да тврде да ће будућа Кристална дворана бити завршена до маја ове године.

"Данас смо добили гаранције да ће концертна сала, уметнички и визуелно јединствено решење простора за одржавање Песме Евровизије, бити завршена до почетка манифестације", изјавио је Јон Ола Санд, извршни супервизор ЕБУ за Песму Евровизије. "Веома смо узбуђени што ћемо у потпуно новом објекту бити у Бакуу и сада са сигурношћу можемо да кажемо где ће се одржати такмичење коме се унапред много радујемо".