Јерменија ипак одустала

Јавни сервис Јерменије ипак је одустао од такмичења за Песму Евровизије у суседном Азербејџану, саопштио је данас ЕБУ.

"Веома нам је жао због ове одлуке" истакао је Јон Ола Санд, супервизор такмичења у име ЕБУ. "Покушали смо, као и домаћини, да омогућимо све потребне услове за долазак делегације ове земље на такмичење, али постоје ситуације које су изван наше контроле и на које нисмо могли да утичемо. Због тога је дошло, на жалост, до оваквог исхода".

Сукоб Јерменије и Азербејџана, пре свега око решавања проблема Нагорно Карабаха упркос напорима обе стране и покушајима појачавања дипломатских односа последњих месеци очигледно је далеко од стабилизације на ниво нормалних суседских односа.

Делегација Јерменије је поводом одласка на Песму Евровизије у Баку својевремено, поред гаранција које је добила од председника и Владе Азербејџана, затражила и посебне безбедносне гаранције од ЕБУ-а.

У овом тренутку на Песми Евровизије учествује 42 уместо 43 земље на Песми Евровизије 2012. у Бакуу. У сваком полуфиналу представиће се по 18 земаља, а аутоматски пласман у финале имају Француска, Немачка, Италија, Шпанија, Велика Британија и домаћин Азербејџан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара