Велика Британија - Енгелберт Хампердинк

Британски јавни сервис БиБиСи објавио је песму којом ће се Уједињено Краљевство такмичити на Еуросонгу. Интерно изабрани представник Енгелберт Хампердинк певаће баладу "Love will set you free".

Аутори песме за Велику Британију су Мартин Терефе и Саша Скарбек, добитници награда и признања (Греми, Мартин и Иво Новело), који су сарађивали са звездама попут Адел, Мери Џеј Блајџ, Џејмс Блант, Лана дел Реј, Џејмс Морисон...

На сцени у Бакуу, Хампердинку ће се придружити гитариста Џејмс Брајан а за сценски наступ ће се побринути кореографкиња Арлена Филипсон.

Арнолд Џорџ Дорси , познатији као Енгелберт Хампердинк, интерно је изабрани представник Велике Британије на овогодишњем избору за Песму Евровизије која се у мају одржава у Бакуу.

Ово је тек трећи пут у историји ове земље да се и певач и песма бирају интерно (1957, 2011, 2012).

Велика Британија припада евровизијској групи „Велика шесторка", чији представници имају директан пролаз у финале и зато ће Енглберт Хампердинк певати 26. маја.

Како је жребом у марту одређено, Велика Британија је добила редни број један па ће времешна музичка звезда због тога и  отворити, као и увек врло узбудљиво вече -  Велико финале 57. „Песме Евровизије"у Бакуу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара