Сан Марино: Промењен само текст спорне песме

Сан Марино - Валентина Монета

Уместо избора нове песме, у Сан Марину су одлучили да промене само текст већ постојеће, те је назов песме сада „Друштвена мрежа“. Избачена је спорна реч „Фејсбук” која је прекршила једно од основих правила евровизијског такмичења. a Валентина Монета сада пева о „друштвеним мрежама”.

Песма је представљена 22. марта у касним вечерњим часовима на програму Јавног сервиса Сан Марина три дана после званичних пријава и представљања свих осталих песама овогодишњег Еуросонга. Осим текста, промењени су и поједини кадрови промотивног видео спота тј. уклоњени су сви делови материјала у којима је био видљив натпис или логотип Фејсбука.

Иако је рок за пријаву песме истекао у понедељак, 19. марта, чланови Референтне групе дали су могућност Јавном медијском сервису ове државе (SMRTV) да преправе текст постојеће песме избацивањем спорне речи или да понуде потпуно нову песму.

Валентина Монета је интерно је изабрана представница Сан Марина , државе која ће се тек трећи пут такмичити на највећем европском муизичком такмичењу.

Композитор песме је евровизијски ветеран, Немац Ралф Зигел (Ралпх Сиегел), који у биографији има преко 20 евровизијских наступа. Текстописци су Тимоти Тачстоун и Хозе Хуан Сантана.

Захваљујући свом богатом музичком искуству, челници санмаринежанске телевизије одлучили су да ова млада дама буде представница једне од најмањих земаља Европе и једне од најмлађих држава учесница Песме Евровизије.

Валентина ће се такмичити за Сан Марини у првом полуфиналу, 22. маја у Бакуу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара