Црна Гора - Рамбо Амадеус

Представник Црне Горе на Песми Евровизије, Рамбо Амадеус, представио је евровизијску песму под називом “Еуро неуро”. У специјалној емисији на Првом програму РТЦГ-а, емитован је и видео-спот нумере са којом ће се Црна Гора представити у Бакуу 22. маја маја после двогодишње паузе.

Рамбо Амадеус ће се публици најпознатијег светског такмичења лаких нота обратити на енглеском, иако текст обилује речима које су заједничке за многе језике. Аутори песме су Рамбо Амадеус и Роберт Пешут, познатији као Мањифико (Магнифицо), који је раније већ био део Песме Евровизије као аутор песме "Само љубезен" која је представљала Словенију у Талину 2002.

Песма "Еуро неро" је снимљена у Љубљани, у студију познатог словеначког композитора.

Црна Гора је, као самостална држава, дебитовала на највећем европском музичком такмичењу у Хелсинкију 2007. Учествовали су и 2008. у Београду и 2009. у Москви, али без значајних резултата. подсетимо и то да је некадашња ТВ Титоград имала два представника Југославије на Песми Евровизије - 1983. у Минхену (Данијел и песма Џули, 4. место) и 1984. у Луксембургу (Владо & Исолда и песма Ћао аморе, 18. место).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара