Блог Жељка Јоксимовића: Дневник из Бакуа (9)

Дошао је и тај дан, дуго очекивани четвртак 24. мај, наше полуфинале, први наступ Србије и песме „Није љубав ствар“ у Бакуу на фасцинантној сцени Кристалне дворане у Бакуу. Током три минута на бини треба приказати све што смо месецима припремали, а посебно јачину емоције у овој песми која верујем да никог не оставља равнодушним.

Оправдати очекивања није лако, посебно она која постављам сам себи и иста преносим тиму. Верујемо да ћемо успети и овог пута, пласирати се у финале сигурни у себе, а онда нас у наредна два дана чека још више посла.

У претходна 24 часа имали смо генералну пробу, а пре тога неколико проби у хотелу, да не изађемо из форме. Још једном смо прегледали снимке које смо имали и потрудили се да сви заједно прођемо кроз све детаље. Посебно смо разрађивали транзицију са клавира на гитару које свира Душан (Алагић) јер смо схватили да то на сцени мало другачије изгледа него што смо иницијално замислили.

Уосталом, видећете како смо све то замислили већ вечерас у преносу на Првом програму РТС-а. Тачно у 21 час, не заборавите, први смо по редоследу наступа, а за оне који могу да гласају, да подсетим: гласа се после свих изведених нумера. Верујем да ће то бити занимљиво вече свим љубитељима Евровизије, специјални гост домаћина је и једина победница из Србије Марија Шерифовић. Нисам сујеверан, али је свакако и њен долазак у Баку леп подстицај за све нас.

Прво полуфинало вече сви из делегације и наши пријатељи овде смо одлучили да гледамо заједно у Хотелу. У близини нашег стола, била је и хрватска делегација, па се цело вече на крају свело на заједничко балканско навијање. Некако логично...

Наравно да смо, као и верујем већина вас која у групи гледа Евросонг, интерно гласали - ко ће погодити највише држава које ће се пласирати у финале. Испоставило се да смо нас пет имали исти резултат, чак осам погођених. Већина је погрешила на Црној Гори, вероватно јер смо јако желели да се Рамбо нађе у финалу. Изгледа да наше симпатије, а признајем и гласање одавде из Азербејџана нису помогли представнику наших суседа.

За српску песму вечерас од укупно 18 земља Европе чији извођачи наступају, могу да гласају све земље осим нас, односно вас у Србији. Плус гледаоци из Велике Британије, Немачке и Француске. Сваки глас значи, наша дијаспора је велика и бројна и уколико реагује вечерас заиста може донети велики број гласова песми „Није љубав ствар". Депласирано ми је да вам кажем „гласајте за нас", али поручујем да ако вам се песма допада, пошаљите СМС подршке и будите уз Србију!

Ваш Жељко

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара