Читај ми!

Финале Песме Евровизије – за трофеј се боре певачи из 26 земаља

У Ливерпулу се вечерас одржава велико финале Песме Евровизије. За трофеј се боре представници 26 земаља, а међу њима је и представник Србије Лук Блек, који ће наступити пети са песмом "Само ми се спава". Директан пренос у 21.00 на РТС 1, РТС Свет, Радио Београду 1 и платформи РТС Планета. Дешавања из Ливерпула пратите и на Интернет порталу РТС-а.

Финале Песме Евровизије – за трофеј се боре певачи из 26 земаља Финале Песме Евровизије – за трофеј се боре певачи из 26 земаља

Финале 67. избора за Песму Евровизије одржава се вечерас у Ливерпулу. Овогодишње такмичење, одлуком Европске радиодифузне уније, организује Велика Британија у име прошлогодишњег победника Украјине, која због ратног стања није могла да угости европске музичаре.

У вечерашњем финалу ће наступити такмичари из 26 земаља – по 10 најбољих из оба полуфинала, представници Украјине и такозване "велике петорке" којима је загарантовано учешће у финалу.

Представник Србије Лук Блек наступа пети са песмом "Само ми се спава".

Вечерашњег победника ће заједнички одабрати жири и публика, а први пут на Песми Евровизије у могућности су да гласају и гледаоци из земаља које не учествују. Њихови гласови ће се водити као "остатак света", биће урачунати као гласови једне државе.

Из држава које не учествују гласа се путем интернета, док гледаоци из земаља које се такмиче гласају, као и до сада, телефоном.

Директан пренос великог финала из Ливерпула почиње у 21 час уз директан пренос на РТС 1, РТС Свет, Радио Београду 1 и мултимедијалној платформи РТС Планета.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво