Читај ми!

Финале „Песме Евровизије“ на РТС 1

Због пласмана нашег представника у финале „Песме Евровизије“, Радио-телевизија Србије одлучила је да пренос финала ипак емитује на РТС 1.

Финале „Песме Евровизије“ на РТС 1 Финале „Песме Евровизије“ на РТС 1

Да подсетимо, Лук Блек је свој наступ у првом полуфиналу посветио свим настрадалима у недавним трагичним догађајима у Србији, а у финалу у суботу, 13. маја у 21.00, наступиће под редним бројем 5.

Очекујемо гледаност већу него што је била у полуфиналним вечерима, али оно што је нама важније од гледаности јесте да сви они који те вечери буду уз РТС разумеју поруку песме „Само ми се спава“, коју је Лук Блек најбоље дефинисао речима: „Зло које расте када држимо очи затворене, морамо да победимо тако што ћемо се пробудити.“

„Песма Евровизије“ је музички фестивал који не прате само људи из Европе, већ из читавог света. То је фестивал са традицијом дугом 67 година и представљати своју земљу на овако значајном догађају је велика част и привилегија за сваког учесника.

Као и на већини међународних такмичења, осим што се промовише језик, култура и традиција, велика мотивација је победа која би ову врсту фестивала довела у своју земљу.

Свакако је велики изазов бити у улози организатора догађаја тих димензија, а имали смо прилике да се у то уверимо 2008. године.

Директан пренос финала „Песме Евровизије“ пратите у суботу, 13. маја од 21.00 на РТС 1, РТС Свет, Радио Београд 1 и преко мултимедијалне платформе РТС Планета.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво