Читај ми!

Нови ултразвук у Дому здравља у Крагујевцу

У диспанзеру за здравствену заштиту жена, Дома здравља Крагујевац пуштен је у рад нови, 3д ултразвук, за који је град издвојио више од три милиона динара.

Град Крагујевац издвојио је више од три милиона динара за нови 3д ултразвук за прегледе у  диспанзеру за здравствену заштиту жена.

В.Д. директора Дома здравља проф.др Зорана Тодоровића каже да је то  апарат који ова здравствена установа до сада није имала и који ће у великој мери унапредити рад у области здравствене заштите жена.

"Ово је пример добре сарадње локлане самоуправе односно оснивача и Дома здравља, јер је куповина остварена као резултат договора и плана који је направљен за ову годину. На тај начин добија се квалитетна превенција, а у исто време и дајагностика што је важно у праћењу и лечењу
пацијенткиња у нашем граду", каже Тодоровић.

Он је додао и да је реч о најасавременијем апарату 3д генерације који има такву резолуцију да постиже максималне резултате у овом тренутку.

Заменик градоначелника Крагујевца проф.др Небојша Здравковић рекао је да су лечење, здравље и превенција приоритет локалне самоуправе и у овим тешким економским временима.

"Здравље је област где се не сме и не може штедети и град Крагујевац ту и не штеди. За набавку овог, најсавременијег ултразвучног апарата, из градског буџета издвојили смо 3,2 милиона динара и он ће много помоћи и у раној дијагностици и у превенцији.

У здравству је много битније да се на време уочи болест, јер се већина болести може излечити", рекао је Здравковић и додао да је то један од разлога за неопходност набавке овог апарата.

Поред превенције и дијагностике нови ултразвук, како је истакао заменик градоначелника Крагујевца проф.др Небојша Здравковић, омогући ће и боље праћење свих трудница. Град Крагујевац је према Здравковићевим речима у овогодишњем буџету опредило средства за набавку и друге опреме како би се побољшао ниво услуга у Дому здравља.

Стари апарат који је до сада коришћен у централном објекту Службе за здравствену заштиту жена пребачен је на Аеродром.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару