Читај ми!

Човек о коме се говори

Роман "Сузе светог Николе" Бранислава Јанковића, у издању "Лагуне" за само неколико месеци доживео је три издања. Због тог, и успеха првог романа тог нишког писца "О Вуковима и Сенкама", Јанковић доспева у жижу интересовања читалачке јавности.

Греси који су се накупили у једном селу на југу Србије и Свети Никола који се заједно са житељима тог села бори за спасење њихових душа, теме су романа "Сузе Светог Николе" које терају на размишљање.

Можда зато, кажу критичари, што се у том роману јасно види и лице и наличје нашег народа. Што је то заправо роман о нама.

Писац Бранислав Јанковић каже да је "Сузе светог Николе" књига о греху и праштању и да нема једног без другог.

"Увек се може доћи до решења и не мислим да не постоји толики грех који не би могао да се опрости и поништи", додаје Јанковић.

Ово је други Јанковићев роман. Већ први, "О Вуковима и Сенкама", одмах је привукао читаоце водећи их кроз садашњост, паралелну историју и религију и доживео више издања, а овај нишки писац постао човек о коме се говори.

"Мислим да је увек битније да се прича о књизи, а не о аутору и сматрам да аутор не сме да смета својим делима", каже писац.

Бранислав Јанковић бавио се новинарством више од две деценије, пре него што се посветио писању романа, а новинарско искуство, каже, итекако помаже у писању.

"Волим да кажем да сам из старих поцепаних патика у којима сам научио да ходам ушао у нове кожне ципеле, али се, с времена на време, вратим тим патикама", каже он.

После низа промоција и дружења са читаоцима широм Србије, и у окружењу, међу којима је најупечатљивије било у Андрић граду, Јанковића у 2014. години очекују гостовања у Скопљу и Прагу и излазак трећег романа. То је, како каже, преломни моменат у каријери писца.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи