Читај ми!

Додик: Процес пред Судом БиХ бесмислен, Шмит са неким амбасадама манифестује силу

У Суду БиХ у Сарајеву одржано је рочиште у процесу против председника Републике Српске Милорада Додика и в. д. директора Службеног гласника Милоша Лукића, због непоштовања одлука Кристијана Шмита, који у Републици Српској није признат за високог представника.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је након суђења у Суду БиХ у Сарајеву да је процес који се води против њега озбиљно подаништво бошњачких тужилаца и српских полтрона спремних да извршавају политичке налоге, те да та монтажа иде на штету БиХ.

"Ова монтажа је на штету БиХ, са оваквом фарсом, неуставним Судом и Тужилаштвом. Потпуно је бесмислено да седим овде", рекао је Додик новинарима по изласку из суднице.

Истакао је да ни он ни Милош Лукић у овом случају немају никакав проблем, већ Суд и Тужилаштво и то озбиљан, који није само политички, већ и правни и људски. "Не кршим ја закон, већ они, какви су то тужиоци", упитао је Додик.

Он је истакао да је веома јасно да у овом случају Кристијан Шмит манифестаује силу са неким амбасадама тако што је предложио неки акт.

Нагласио је да чак и ако је Шмит легалан нема право да се меша у законодавни поступак и не може да наметне закон нити да га заустави.

"Све се то овде дешава, Тужилаштво измишља параду проводећи сате у бесмислу који се зове процес", навео је Додик.

Додао је да је то у почетку било политички мотивисано, те да је и данас потврђено да није усаглашено са Анексом 10 Дејтонског мировног споразума који каже да високог представника бирају потписнице Дејтонског споразума, а тога нема.

Додик је рекао да нема потребу да се брани, јер је давно одбрањен чињеницом да му народ даје подршку на изборима.

Поновио је да ће на овим изборима добити 70 одсто градова и општина у Републици Српској и упитао како мисле да иду против народне воље.

"Закон крши Шмит, а поредак БиХ Тужилаштво и тужиоци поданици. Тужиоци морају имати достојанство, а да бране интерес странаца у властитој земљи то могу само они који немају карактера", рекао је Додик, пренела је Срна.

Испред Суда је био присутан велики број грађана и званичника који су пружили подршку Додику и Лукићу.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи