Протест у Новом Пазару

Због незадовољства безбедносном ситуацијом у граду, грађани Новог Пазара одржали мирну протестну шетњу и затражили смену начелника новопазарске полиције Драгана Терзића. Повод за протест је неразјашњено убиство привредника Енеса Хајдиновића.

Протестном шетњом до МУП-а и Суда, неколико хиљада Новопазараца протестовало је због недавног убиства власника мењачнице Енеса Ајдиновића, али и других нерасветљених убистава у том граду у последњих неколико година.

Грађани су испред Полицијске управе затражили смену начелника полиције Драгана Терзића и његових сарадника због неколико до сада неразјашњених убистава.

Окупљени су носили транспаренте "МУП 90-те - МУП 2013-те има ли разлике", "Вучићу уради нешто", "Терзићу, појачај екипу", "Чувари јавног реда или криминалци".

Грађани су се затим упутили ка згради новопазарског суда, а након тога су се разишли.

У Новом Пазару синоћ је одржана ванредна седница политичког савета града на којој је разматрана безбедносна ситуација.

Поводом убиства привредника Енеса Хајдиновића које се догодило у уторак увече испред породичне куће у насељу Луг, градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић позвао је полицију да што пре пронађе убицу, као и да реши неколико до сада неразјашњених убистава.

Махмутовић је за Регионалну радио-телевизију рекао да је после овог убиства безбедоносна ситуација у граду нарушена и да се грађани осећају несигурно.

На седници је донет низ закључака који су неопходни да се врати безбедност грађана, која је, како је оцењено, нарушена после овог злочина, а полицији је упућен захтев да у што краћем року пронађе и адекватно казни убицу Енеса Хајдиновића.

У Новом Пазару су поред власника мењачница Хајдиновића и Алића, од 2011. године убијени и таксиста Мирза Радоњић, Авдија Шутковић и Цига Хаџиабдић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи