Читај ми!

Вучевић са кардиналом Паролином

Председник Владе Милош Вучевић састао се са државним секретаром Свете Столице кардиналом Пјетром Паролинoм, са којим је разговарао о темама кључним за јачање свеукупних односа Србије и Свете Столице.

Премијер Вучевић је нагласио да Србија веома цени принципијелну позицију Свете Столице у погледу непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова, упркос притисцима које трпи због такве одлуке, саопштила је Влада.

Изразио је забринутост због ситуације на Косову и Метохији и истакао да је неопходно извршити међународни притисак на Приштину како би дијалог са Београдом био настављен и заустављен терор над српским народом.

Разговарано је и о имовини која је била у власништву Римокатоличке цркве, а сада је предмет реституције, затим о реконструкцији објеката у власништву цркве, враћању верске наставе као изборног предмета у школама, као и о другим темама од значаја за обе стране.

Кардинал Паролин, који је јуче стигао у посету Србији, изразио је наду да ће дијалогом Београда и Приштине бити постигнуто компромисно решење за Косово и Метохију, уз очување мира и стабилности.

Паролин је нагласио да се само дијалогом може доћи до решења прихватљивог за све.

Како је навео, Србија и Света Столица имају добре односе и конструктивну сарадњу, која ће уз обострано уважавање бити додатно унапређена.

Државни секретар Свете Столице захвалио је премијеру Вучевићу што је, са државним врхом Србије, присуствовао обележавању стогодишњице оснивања Београдске надбискупије.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи