Читај ми!

Експлозивна направа из Првог светског рата пронађена на градилишту у Београду

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић обишао је локацију у Влајковићевој улици у Београду на којој је око 14 часова, приликом извођења радова, пронађена експлозивна направа и том приликом изјавио да припадници полиције и Сектора за ванредне ситуације обезбеђују тај простор и процењују на који начин ће се она најбезбедније уклонити.

На основу првих информација, према речима министра, претпоставља се да је реч о артиљеријској гранати из Првог светског рата, тежине око 200 килограма и калибра 300 милиметара.

"На позив полиције и Сектора за ванредне ситуације, дошао сам овамо да сагледамо ситуацију. Овде су грађевински радници приликом извођења радова наишли на једно експлозивно средство. Радови су одмах обустављени, ово место је блокирано. Сада је наш Сектор за ванредне ситуације на реду да процени шта даље, на који начин ће се извршити уклањање овог експлозивног средства, у каквом је стању, његова идентификација у потпуности и које мере треба да се предузму и када ће то бити, уколико буде било потребно да се изврши евакуација неких зграда у околини", поручио је министар и додао да у овом тренутку нема никакве опасности за људе и објекте у околини.

"До сада је било неколико оваквих случајева од почетка године и није било никаквих проблема“, рекао је министар и додао да је, нажалост, Београд био жртва бомбардовања готово у сваком сукобу због чега и постоје заостала неексплодирана средства.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи