Нови погон за производњу чипса

Компанија "Марбо продукт" отворила, у Бачком Маглићу, нову линију за производњу чипса, која кошта 20 милиона евра. Нова производна линија донеће локалној заједници 100 нових радних места.

Премијер Мирко Цветковић и потпредседник Владе Млађан Динкић пустили су у рад, у компанији "Марбо продукт", у Бачком Маглићу, нову линију за производњу кромпировог чипса, вредну 20 милиона евра, која укључује и постројење за третман отпадних вода, вредно четири милиона евра.

Нова производна линија водећем произвођачу грицкалица у Србији донеће најсавременију светску технологију, а локалној заједници 100 нових радних места, чиме ће се број запослених у тој фабрици повећати на око 1.400.

Премијер Цветковић оценио је да је питање незапослености кључно за Србију, иако се излази из кризе и да је зато отварање нових погона и радних места веома важно.

"Прехрамбена индустрија има посебан значај за Србију, која може да постане лидер те индустрије, као што у региону већ и јесте", рекао је Цветковић.

Капацитет нове линије за производњу чипса један и по пут је већи од постојећег. Она је потпуно аутоматизована, што ће умањити утицај људског фактора на квалитет производа и омогућити ефикасније контролисање процеса.

Кромпиров чипс паковаће се у најсавременијој полимаунт фолији, која омогућава свежину и гарантовану отпорност на спољне утицаје.

Министар Млађан Динкић рекао је да ће држава помоћи "Марбу" да обучи што више пољопривредника да саде индустријски кромпир, који би могао да се користи и за извоз, додајући да је приоритет државе да се повећа извоз из Србије.

Он је оценио да Србија лагано излази из економске кризе, али је додао да није задовољан тренутном ситуацијом, иако види боље дане.

Отварању производне линије присуствовала је и амбасадорка САД у Србији Мери Ворлик, која је рекла да је успех компаније "Марбо" одличан пример партнерства Србије и САД.

Она је најавила да се многи амерички инвеститори интересују за улагање у Србији, нарочито за прехрамбену индустрију и енергетику.

Компанија "Марбо продукт" постала је део "Пепсико" породице, 2008. године. "Пепсико" је водећи светски произвођач хране и пића, основан 1965. године. Компанија има седиште у Њујорку и присутна је на више од 200 тржишта широм света, где запошљава преко 285.000 људи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије