Последње упозорење великима

Председник Европске фудбалске уније Мишел Платини упозорио је клубове да не крше правила финансијског фер-плеја.

Платини је подсетио да је европски фудбал, захваљујући нерезонском трошењу најбогатијих клубова, запао у огроман дефицит који сада износи око 1,2 милијарде евра!

"Тај економски показатељ је опасност за европски фудбал", поручио је Платини и додао да ће пре летњег прелазног рока упутити циркуларно писмо челницима најмоћнијих клубова са Старог континента са жељом да их охрабри да мање троше у наредном периоду.

Прошле године Платини је изјавио да би клубове који у континуитету троше превелике суме новца и задужују се да би довели што атрактивније играче у своје редове требало казнити. Он је данас прецизирао да би одговорајуће казне за економски неодоговорне учеснике на тржишту биле избацивање из такмичења под окриљем УЕФА - Лиге шампиона и Лиге Европе.

"Уколико од 2015. године клубови не буду поштовали правила финансијског 'фер-плеја' наша Дисциплинска комисија, која је независтан орган, изрицаће санкције неодговорнима", био је веома оштар Платини.

Према правилима УЕФА, од сезоне 2012/13 у еврокуповима моћи ће да се такмиче само они клубови који су финансијски стабилни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи