Старт Суперлиге

После три месеца зимске паузе српски фудбалски Суперлигаши настављају борбу за бодове, у којој ће актуелни првак Партизан покушати да дође до четврте узастопне титуле, а Црвена звезда са новим тренером Робертом Просинечким да врати трофеј на Маракану.

Пролећни део такмичења требало је да почне прошлог викенда, али је Заједница Супер лиге одлучила да за недељу дана одложи почетак, због лоших временских услова.

У првом делу прелазног рока, Партизан није био превише активан, а затим је за само неколико дана остао без двојице можда и најважнијих играча, Клеверсона Кордове Клеа и Алмамија Мореире. Њиховим стопама нешто касније кренуо је и Пјер Боја.

Клуб из Хумске вратио је Звонимира Вукића и ангажовао двојицу играча из Гане Принса Тејга и Доминика Адију.

"Црно-бели" имају пет бодова више од другопласиране Црвене звезде, а гостују код Инђије која се бори за опстанак у елитном друштву.

Партизанов вечити ривал Црвена звезда, чини се, највеће појачање добио је на клупи, где је Александра Кристића заменио Роберт Просинечки, играчка легенда "црвено-белих".

Звезда је довела Бразилца Евандра, Колумбијца Кристијана Борху и младог штопера Уроша Ћосића. Клуб су напустили Славољуб Ђорђевић, Милош Трифуновић и Никола Игњатијевић.

 

"Црвено-бели" ће на свом стадиону дочекати Смедерево, екипу која им је у првом делу шампионата "узела" бод и налази се на осмом месту на табели.

Поред београдских "вечитих" ривала, борбу за место у врху водиће и Војводина која је током зимског прелазног рока остала без Марија Ђуровског.

У екипи неће моћи да рачунају ни на младог репрезентативца Горана Смиљанића који је прво суспендован због коришћења марихуане, а потом је физички напао полицајца испред једног ноћног клуба.

Војводина у гостује код екипе Јагодине. Новосађани су трећи на табели са три бода мање од Звезде, а Јагодина са 20 бодова заузима осмо место.

Епитет најпријатнијег изненађења у првом делу шампионата понео је београдски Рад који је цетврти на табели.

"Грађевинари" су у овом прелазном року остали без најбољег играча средине терена Милоша Димитријевића који је отишао у италијански Кјево, као и штопера Ђорђа Чотре, новог члана пољске Полоније.

Рад ће гостовати код градског ривала и последњепласиране екипе на табели Чукаричког.

Добре резултате у првом делу шампионата остварила је и екипа Слободе Севојно, која је у прелазном року ангажовала неколико интернационалаца, међу којима је најпознатнији Кинез Донг Фангжуо који је раније био члан Манцестер јунајтеда.

Ужичани, петопласирани тим на табели, ће у суботу дочекати кулски Хајдук, који се бори за опстанак у Супер лиги.

Поред Хајдука, Инђије и Чукаричког, тешка борба за очување суперлигашког статуса очекује и екипе Металца, чачанског Борца и БСК-а из Борче.

Управа Инђије је у јануару раскинула сарадњу са Сашом Николићем и на његово место довела дојучерашњег играча и капитена Зорана Јанковића.

Чачански Борац ће прве бодове у пролећном делу првенства покушати да освоји у Ивањици против Јавора, тима који јесен завршио у "златној" средини, на седмом месту.

Шестопласирани Суботички Спартак, који има шансе за нови излазак у Европу, сутра ће гостовати код БСК-а из Борче, док ће Металац имати тежак задатак да на свом терену оствари добар резултат против ОФК Београда.

Све утакмице 16. кола Супер лиге играју се у суботу. Мечеви Инђија-Партизан и Јагодина-Војводина почињу од 13 сати, а сат времена касније почиње још пет утакмица. Од 18 сати играју Црвена звезда-Смедерево.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи