Бразил савладао чилеанске хероје!

Бразил - Чиле 1:1 (3:2, једанаестерци). Бразил се пласирао у четвртфинале Светског првенства у фудбалу по седми пут заредом. "Селесао" је ову част изборио знањем, самопожртвовањем играча, али више од свега тога срећом. Екипу Луиса Фелипеа Сколарија међу осам најбољих на свету на крају је послала статива. Гледали смо 120 минута фудбала, а Бразил је био бољи тим од сјајног Чилеа само у првих и последњих 15 минута. Чилеанска La Roja тако иде кући, али иде и у легенду, где и припадају све екипе које на овај начин изгубе на шампионату планете.

Пре 60 година Бразил је у мечу против Чилеа први пут заиграо у жутим дресовима. Они бели, у којима је "селесао" играо у оном уклетом мечу против Уругваја 1950. године, били су отерани у заборав јер су подсећали на ту трауму која носи име "Мараканазо".

Мало је фалило вечерас да историја направи пуни круг, па да Чиле нанесе нови емотивни бол Бразилцима и натера их да поново промене боју дресова.

На крају, ипак, милиони могу да одахну - Бразил иде у четвртфинале Светског првенства. Чиле никада није био ближи да коначно савлада Бразил на њиховом терену. На крају их је поразило оно што су својом храброшћу вероватно заслужили више од великог ривала - срећа.

Екипа Хорхеа Сампаолија тако остаје "прелепи губитник", односно тим који одушевљава атрактивним и тактички рафинираним фудбалом где год се појави, али који то никада не успева да конкретизује и претвори у жељени резултат.

Давид Луиз је постигао гол за Бразил у уводном периоду сусрета. Од тог тренутка, па све до последњег продужетка, Чиле је био супериорнији противник. Осим поготка Санчеза, La Roja je могла до гола у још неколико наврата.

Осим поменутог, оно што вреди запамтити више од осталог са меча на стадиону Минеирао у Бело Хоризонтеу јесте гол Нејмара у последњој пенал серији. Не због тога што је то био претерано леп погодак, већ због тога што је Нејмар демонстрирао надљудску менталну снагу.

Тешко је сетити се једанаестерца који је са собом носио већи притисак. У Бразилу се освајање Мундијала сматра правом по рођењу. У другим фудбалски развијеним земљама тријумф на Светском првенству је циљ - у Бразилу је обавеза.

Због тога је та ментална снага Нејмара важна, јер ће му она бити неопходна у настојању да пришије шесту звездицу изнад бразилског грба.

Након ове утакмице сасвим је извесно да без његових момената луцидности Бразил то не може да уради.

Овако је текла ова феноменална утакмица: 

20.55 - Бразил је у четвртфиналу шампионата света! Прецизни из једанаестерца били су Луиз, Марсело и Нејмар, док су голове за Чиле постигли само Арангиз и Дијаз. Жулио Цезар, голман који је био вишак у Квинс Парк Ренџерсу па је минуте морао да потражи у МЛС лиги у екипи Торонта, "скинуо" је ударце Пињиле и Санчеза. Гонзало Хара је погодио стативу када није смео, у петој серији. Вилијан је промашио пенал за Бразилце, док је ударац Хулка одбранио Клаудио Браво.

20.43 - На Мундијалима је изведен 361 пенал. Од тога у гол је претворено њих 270.

20.41 - Бразил је постао пети тим који је учествовао у четири утакмице које су решаване пеналима. Друге четири су Немачка, Аргентина, Француска и Италија.

20.40 - Ово је 23 утакмица на Светским првенствима у којој ће победник бити екипа која је боље изводила једанаестерце. Проценат успешности пенала у током регуларног тока утакмице је 81 одсто. Он падне за тачно десет одсто у ситуацијама каква је ова.

20.38 - Крај утакмице. Једанаестерци ће одредити ко ће у четвртфинале Светског првенства. 

20.36 - Невероватна прилика за Чиле у буквално последњем минуту! Маурисио Пињила је искористио добро додавање Санчеза и чињеницу да је одморнији од својих чувара, створио је себи потребан простор да шутне, а онда је погодио пречку! Лопта је била тако брза да се одбила све до далеко испред казненог простора. Пречка се вероватно још увек тресе... 

20.35 - Иако је вечерас био безопаснији него обично, Нејмар је против Чилеа имао 35 додира са лоптом у нападачкој трећини, више него и на једном мечу до сада. 

20.31 - Ако ће неко постићи гол пре истека тог 120 минута, онда је то Бразил. Снага је потпуно на страни овог тима, али не и идеја испред гола ривала. Бразил је ограничен на спорадичне ударце са полудистанце, који у овим условима никако не могу да буду опасни. 

20.27 - Ирационалан потез Дани Алвеша, који не можемо искључиво да припишемо умору. Бразил је имао прекид из повољне позиције, Давид Луиз и Тијаго Силва су отишли на скок, али је фудбалер Барселоне уместо центаршута крајње нерезонски шутирао ка голу Чилеа. Саиграчи као да немају снаге ни да му приговоре. 

20.24 - Измену, принудну, прави Хорхе Сампаоли. Уместо Гарија Медела, прилику ће добити капитен Универсидад де Чилеа Хосе Рохас. Фудбалер Кардифа чак није успео ни да одшепа са терена...

20.20 - Игра се и дефинитивно последњих 15 минута на овом изузетно узбудљивом мечу. Сколари овај период игре почиње изменом. Уместо Оскара, који је деловао као да нема снаге ни да седи, у игри је Вилијан. Овај фудбалер уме да буде инвентиван са лоптом, а код Жозеа Мориња је научио доста о тактичкој дисциплини и игри без лопте. Могао би да се покаже врло важним за Бразил данас. 

20.18 - Толико у првом продужетку. Претходна три пута када је Бразил на Светским првенствима играо продужетке, мечеви су решавани пеналима. Једина два гола која је на првенствима света постигао Бразил у продужецима била су дело једног играча - Леонидаса, и то на шампионату 1938. године.

20.11 - Када утакмица дође до овог стадијума, тактика и квалитет играча имају све мању улогу у дешавањима на терену. Превласт, све више са проласком времена, тада има физичка и ментална спремност фудбалера. Луис Фелипе Сколари је уочи Мундијала истицао важност кондиционог тренера Паула Паишаоа, и то би сада требало да видимо... 

20.07 - Жо је можда играч који уме да"измисли" погодак, посебно из казненог простора ривала, али његово кретање нимало не помаже Бразилу у овим тренуцима. Фред уме да приђе дубоко по лопту, како би отворио Нејмару простор иза себе. Спреман је да оде на бок, такође како би отворио простор Нејмару и збунио чуваре. Нападач Атлетико Минеира не ради апсолутно ништа од тога. Чак ни као релативно висок играч не успева да буде доминантан у скоку у односу на штопере Чилеа.

20.02 - Први напад Бразила започиње и завршава Хулк. Његов продор окончали су играчи Чилеа фаулом. Играч Зенита се одмах притигао, а онда је гестикулацијом затражио гласнију подршку публике. Бразилу је потребна сва расположива помоћ у овим тренуцима, када је притисак све већи а минута је све мање. 

20.01 - Почео је први продужетак. Бразил је поражен само једном на Светским првенствима када је утакмица отишла у продужетке. Француска је била боља од њих 1986. године.

20.00 - У регуларном делу утакмице, Бразил је имао најслабији проценат комплетираних пасова у било којој утакмици на Светском првенству још од 1966. године (69.5 одсто). Чиле је укупно комплетирао 435 пасова, а Бразил само 351.

19.58 - Нејмар има огромну позициону и тактичку слободу. То је сасвим природно, али он то мора да оправда учинком у завршној трећини терена. То данас није био случај, али наравно још увек није касно. Сва је прилика, међутим, да би евентуални тријуф Бразилу могао да донесе неки "небразилски" гол - на пример гол главом Тијага Силве након још једног корнера.

19.54 - Чиле је био много бољи тим у других 45 минута, али и у добром делу првог полувремена. Немоћ играча Бразила из офанзивне линије показује и чињеница да су само Давид Луиз и Дани Алвеш погодили оквир гола у 95 минута утакмице. 

19.53 - Крај другог полувремена. Предстоје нам продужеци... 

19.47 - Видал више није имао снаге. Због тога га Сампаоли вади из игре, а на његово место ставља искусног нападача Каљарија Маурисија Пињилу. Формација, дакле, остаје иста. Баш та доследност у одабиру система игре говори о самопуздању аргентинског тренера на клупи Чилеа. Његови играчи заиста делују спремнији да постигну гол у самом финишу меча. 

19.43 - Шансу утакмице пропушта Хулк! Серију "лажњака" је направио овај у Бразилу оспоравани играч, шутирао је одлично десном ногом у даљи угао, али је Клаудио Браво показао рефлекс који му је и зарадио уговор са Барселоном овог лета. Браво је типичан представник јужноамеричке голманске школе, не превише висок, али сјајан у одбрани шутева из непосредне близине. 

19.40 - Прилику коначно има и Бразил, за нијансу конкретнији и амбициознији него у већем делу другог дела утакмице. Нејмар је надскочио Хару, али је шутирао право у Брава. Чиле је направио "корак уназад", свестан да мора да остави простор Бразила да узме лопту, рашири игру и изађе из блока. Такав Бразил биће много рањивији.

19.37 - О важности Артура Видала за тим Чилеа већ је било речи, али она је сада најочигледнија. Овај фудбалер, који са успехом може да игра у све три линије тима, који дрибла, игра главом, шутира са обе ноге и врло је пожртвован у извршавању дефанзивних задатака, предводи нападе Чилеа али предводи и пресинг када лопту има Бразил. Сампаоли га је одморио на мечу са Холандијом, а сада је сасвим јасно због чега му је био потребан максимално свеж. Видал сада заузима приближно ону позицију као Едуардо Варгас до малопре... 

19.32 - Ако смо ми приметили, морао је да примети и Луис Фелипе Сколари. У игру је убацио Рамиреза, а из ње извео управо Фернандиња.

19.30 - Податак који говори у прилог овоме. Фернандињо је направио више фаулова (шест), него додавања на противничкој половини. Премало, заиста премало од овог играча данас... 

19.26 - Велики проблем екипе Бразила, који се огледа у дефициту креативних фудбалера у маневру, сада је очигледан. Луиз Густаво није неко ко ће дати завршни пас, а то није ни Фернандињо. Бразил покушава да одговори на притисак Чилеа лоптама које шаље из задње линије у простор иза високо постављених дефанзиваца ривала. То не даје апсоутно никакав резултат. Штавише, чини да Бразил изгледа врло немоћно, што се нестрпљивим навијачима нимало не допада.

19.23 - Чиле је бољи тим у наставку. Њихов пресинг функционише беспрекорно, због чега Бразил не успева да задржи лопту у ногама довољно дуго како би изградио акцију. За то време фудбалери у црвеним дресовима показују да су довољно технички умешни и комотни са лоптом. Као логична последица свега овога стигла је сјајна прилика у 63. минуту, када је, само због тога што је небрањени Арангиз послао лопту директно у Жулија Цезара, резултат ипак остао непромењен.

19.22 - Измена и у Бразилу, врло честа за време другог мандата Фелипеа Сколарија. Уместо Фреда, у игри је Жо, фудбалер са најкраћим именом на дресу у историји Светских првенстава. Овај 27-годишњи нападач игра у Атлетико Минеиру. 

19.17 - Прву измену на утакмици прави Хорхе Сампаоли. Уместо Едуарда Варгаса на терену је млади везиста Твентеа Фелипе Гутијерез. Ово наводи да закључимо да ће се формација Чилеа благо модификовати. И даље Чилеанци играју са три играча позади, али сада њихов облик више подсећа на 3-4-2-1, у фази напада нешто ближе формацији 3-4-3.

19.13 - Чилеанци су се прибојавали судије Веба, али он им је много помогао у 54. минуту. Хулк је постигао гол, али је он поништен због играња руком фудбалера Зенита. Чак ни успорени снимак не дозвољава да се са потпуном сигурношћу говори о исправности ове одлуке. 

19.10 - Троугао Видал - Санчез - Варгас је сјајан, али није довољан да би Чиле чешће био опасан по гол који чува Жулио Цезар. Потребна им је подршка, али не толико Арангиза, колико два играча на боковима - Мене и још више Исле. Играч Јувентуса је директнији и способан је да дрибла у пуном трку. Све оно што, силом прилика, не показује у Серији А, могао би данас.

19.08 - Сада са пуном увереношћу можемо да тврдимо да су рукавице скинуте и да су тимови спремни да кидишу на противнички гол. Прва четири минута наставка су нам донела три ударца на гол, неколико сјајних акција и подједнако толико стартова које можемо назвати жустријим. 

19.04 - Почело је друго полувреме. 

18.55 - Едуардо Варгас је имао најмање контаката са лоптом од свих играча у првом полувремену, изузимајући голмане (11). Фред је три пута шутирао на гол, више него иједан играч на терену. На његову, али и на жалост Бразила, ниједном није погодио оквир гола. До данас, Бразил је изгубио само једном у последњих 15 утакмица на Светским првенствима када је повео.

18.48 - Крај изузетног првог полувремена. 

18.46 - Најбољу прилику у првом полувремену не пропушта Бразил, него Чиле! Санчез је пронашао прави тренутак да дотури лопту до Арангиза који се поново лепо убацио у простор иза штопера Бразила, али није успео да шутне на време из непосредне близине. Чиле делује као тим коме се мање иде на одмор... 

18.42 - Прилике на обе стране, које се смењују невероватном брзином, најбоље сведоче о ритму утакмице. Видалу је дословце фалило пет центиметара да дохвати лопту у петерцу Бразила и да је угура у мрежу. Тридесет секунди касније Дани Алвеш је тукао са око 25 метара, а Клаудио Браво је морао добро да се протегне како би лопту избацио у корнер. 

18.41 - Занимљив податак који нас враћа 16 година у прошлост. Пре Санчеза данас, последњи Чилеанац који је постигао погодак против Бразила у осмини финала на Светском првенству био је Марсело Салас 1998. године. Баш као и Салас некада, и Алексис Санчез би каријеру могао да настави у Јувентусу.

18.40 - Марсело Дијаз и Чарлс Арангиз су "продужене руке" Хорхеа Сампаолија. Они су сарађивали некада у екипи Универзидад де Чилеа, и тада су се упознали из прве руке са методима симпатичног тренера. Дијаз, који сада игра у Базелу, је мало повученији, док Арангиз има више позиционе слободе и слободе у одлучивању са лоптом у ногама.

18.36 - Умало да Бразил одмах узврати. Оскар, који поново игра претежно на десном боку, користи једну полуконтру да пронађе Нејмара у казненом простору Чилеа. Најбољи фудбалер бразилске селекције главом шутира поред стативе. 

18.32 - ГООООООЛЛЛЛЛЛЛ!!!!! Бразил је имао изглед тима који контролише утакмицу, али је онда погрешио тамо где није смео. Марсело је предао лопту ривалу, Варгас ју је, у складу са Сампаолијевим инструкцијама, уз што мање оклевања послао Санчезу, који је већ из другог додира постигао гол. Дакле, Чиле је гол постигао из свега три додира, и баш то на најбољи начин показује како овај тим жели да игра. Санчез је дао гол у петој од последњих шест такмичарских утакмица за национални тим. Ово је десети гол неког играча Барселоне на турниру.

18.30 - Иако допринос Луиса Густава у игри Бразила није упадљив, он је заиста велики. Играч Волсфбурга се повлачи како би Фернандињо или бекови имали прилику да се убаци у завршницу акција. Уз то, он је пресекао неколико акција Чилеа у зачетку, пре него што су уопште стигле да постану опасне. 

18.28 - Сада видимо још једну демонстрацију те новооткривене разноврсности у игри Бразила. Нејмар и другови стоје врло плитко, терају Чилеанце да играју, а они са доста успеха апсорбују притисак и започињу контранападе. Након једне такве ситуације баш је Нејмар имао велику прилику, али је суочен са својим новим саиграчем у Барселони, голманом Клаудијом Бравом, шутирао поред леве стативе.

18.25 - Гари Медел је оштар и чврст задњи везни када игра за свој клуб. Он је још оштрији и још чвршћи штопер када игра за свој Чиле. Ова навика, да задњег везног гурне у задњу линију, је само још једна од ствари које је Сампаоли преузео од Марсела Бијелсе. Иначе, сва три чилеанска штопера ће наредне сезоне, ако се нешто не промени током прелазног рока, играти друголигашки фудбал. Гари Медел игра у Кардифу, Гонзало Хара у Нотингем Форесту, а Франциско Силва у шпанској Осасуни.

18.20 - Чиле је кренуо јако, Бразил је одговорио још јаче. Бразил је на пресинг одговорио пресингом, чиме је показао да је ово тим који, противно мишљењу које их прати, има потенцијал да успешно игра на различите начин...

18.18 - ГООООООООООЛЛЛЛ!!!!!!! Чиле прима гол на најочекиванији могући начин. Нејмар је извео корнер, Тијаго Силва је лопту проследио ка другој стативи, одакле ју је Давид Луиз ћушнуо у мрежу. Ово је први гол новог фудбалера Пари Сен Жермена у дресу репрезентације Бразила, на 40. утакмици.

18.15 - Бразил је много оштрији на старту утакмице, што је у складу са њиховим прокламованим амбицијама. "Селесао" је направио седам фаулова, а Чиле само два. Посед лопте је скоро изједначен, односно врло мало на страни Бразила. 

18.14 - Рекли смо да је Сампаоли ученик свог земљака Марсела Бијелсе. Ако би морали да издвојимо једну разлику у игри његовог Чилеа у односу на Бијелсин, онда је то апсурдна оданост ширини у нападу. Тактика је јасна - када год се створи прилика, бочни играчи се убацују у завршну трећину. Следи дуга дијагонала, а након ње брза асистенција или чак ударац. Простора за ово ће увек бити, јер Дани Алвеш и Марсело играју јако високо.

18.10 - Едуардо Варгас и Алексис Санчез су номинално нападачи, али они играју тако широко да су скоро крила. Ово ствара забуну у редовима Бразилаца, јер увек постоји дилема да ли да их чува бек или најближи штопер. Ово за последицу има то да два играча Чилеа на себе навлаче чак четири играча у жутим дресовима, што ствара вишак на средини терена. Артуро Видал то мора да искористи.

18.06 - Прву прилику на мечу пропушта Марсело. Фудбалер Реал Мадрида је прихватио један одбитак након корнера, али је лопту послао поред десне стативе. Имајући у виду висину играча Чилеа, посебно у задњој линији, јасно је да ће одбрана прекида бити врло тешка за њих. Први корнер су бранили комбинованом одбраном, што је, уз зону, најчешће прибежиште екипа које су физички инфериорније. 

18.04 - Фернандињо је решен да оправда своје уврштавања у стартну поставу. Ту жустрину за сада артикулише кроз оштрину у стартовима, а то је најбоље осетио Чарлс Арангиз. Овај задњи везни фудбалер игра као позајмљени играч Удинезеа баш у Бразилу, и то у Интернасионалу. Еугенио Мена такође клупски фудбал игра у овој земљи, и то у Сантосу. Чилеов чаробњак Хорхе Валдивија, који је на клупи, наступа за Палмеирас. 

18.02 - Очекивана слика у уводним тренуцима. Гледамо нападачки оријентисан Чиле, гледамо забаван Чиле. Тим у црвеним дресовима игра карактеристични високи пресинг, чија једина мана је та да је неодржив током свих 90, или 120 минута. Одабир тајминга тог најекстремнијег притиска биће кључан у игри састава селектора Сампаолија...

18.00 - Почела је утакмица, почела је нокаут фаза Светског првенства у фудбалу. 

17.50 - Реч и о судији. Меч је поверен пиштаљци енглеског арбитра Хауарда Веба, који је судио и у мечу два тима пре четири године. Чилеански новинари су претходних дана истицали да би управо Веб могао да буде "важан играч" Бразила на овој утакмици... 

17.45 - Уочи овог меча по један важан играч у оба тима је имао мањих проблема са повредама. Давид Луиз је на тренингу повредио доња леђа, док је Гари Медел осетио нелагоду у мишићу. Очигледно ништа од тога није било довољно озбиљно па да натера играче Пари Сен Жермена и Кардифа да преседе ову утакмицу. 

17.33 - Чиле је у групној фази имао 24 удараца на противнички гол, што је најмање од свих 16 екипа које ћемо гледати у нокаут фази такмичења. Само је Иран (21) имао мање удараца на гол.

17.25 - Бразил је у просеку лопту у свом поседу имао 56,3 одсто времена, наспрам 55,7 одсто Чилеа. Играчи Хорхеа Сампаолија су, на другој страни, комплетирали 1,483 пасова, што је за 261 више од Бразила.

17.20 - Причали смо о пресингу Чилеа, али тај аспект њихове игре је толико фасцинантан да је потребно нагласити још нешто. Од свих тимова преосталих на турниру, Чиле је својим противницима дозволио најмање времена на лопти (12, 4 секунде по поседу).

17.17 - Нејмар је постигао 100. гол на овом Светском првенству првенству (његов први на мечу са Камеруном). Ово је, да јубилеј буде потпунији, била 100. утакмица Бразила на Мундијалима. Нејмар је постигао четири гола у прве три утакмице на овом шампионату, а постигао је и осам голова у последњих шест мечева Бразила. Нејмар је играч који је покушао највише дриблинга на Светском првенству (39).

17.13 - Бразил уме да игра у транзицији. Пет од седам голова Бразила у групној фази дошло је из поседа који је почео на противничкој половини. Бразил се под Сколаријем и много боље брани (код прошлог селектора Менезеса то је изгледало комично лоше). Овај тим је дозволио најмање удараца на свој гол од свих на овом првенству света.

17.10 - Ово је турнир на коме потпуно доминирају екипе које играју са три човека у задњој линији. До сада смо видели десет мечева које су једни против других играли тимова са три и четири играча у последњој линији. Тимови са три играча су победили осам пута, док је два пута било нерешено. Дакле, ако Бразил данас победи, то ће бити први пут да одбрана са четири човека тријумфује против оне са три.

17.03 - Хорхе Сампаоли је тренер који, као и многи, идолизује Марсела Бијелсу. Због тога и његов Чиле игра баш као када је играо када га је водио овај легендарни Аргентинац. Чиле ће и данас играти у веома занимљивој 3-4-1-2 формацији. Улога Артура Видала у овом саставу је од огромне важности, јер фудбалер Јувентуса, вероватно један од најкомплетнијих фудбалера планете, мора да покрије огромно парче терена како би формација остала кохерентна. Очекујте високо постављену задњу линију, пресинг дубоко на половини противника, и директне и брзе нападе. Више о игри Чилеа, тима који је вероватно тактички најзанимљивији на овом шампионату, током самог преноса... 

16.59 - "Велики Фил" је тренер који воли стабилност и због тога има тенденцију да игра са оним играчима у које има поверење. Тим који је саставио за меч са Чилеом не одступа од онога што смо очекивали, односно од онога што смо гледали до сада на Мундијалу. Бразил ће и данас играти у 4-2-3-1 формацији, уз само једну кадровску промену. Сколари је неколико пута истицао да "Паулињу безгранично верује", али га је данас преселио поред себе. Фернандињо је много директнији играч, свестранији са лоптом у ногама, и као такав представља много већу опасност у завршној трећини. Фудбалер Манчестер ситија је више показао на текућем турниру, па је јавност и очекивала да му се пружи прилика. 

16.56 - За Чиле ће од првог минта играти: Браво (к), Мена, Исла, Силва, Санчез, Видал, Варгас, Медел, Хара, Арангиз и Дијаз.

16.55 - Бразил ће утакмицу почети у саставу: Жулио Цезар, Дани Алвеш, Тијаго Силва (к), Давид Луз, Фернандињо, Марсело, Хулк, Фред, Нејмар, Оскар и Луиз Густаво.

16.50 - Едуардо Варгас, нападач Наполија на позајмици у Валенсији, је био стрелац за Чиле у оба последња меча против Бразила. Чак је постигао гол баш овде у Бело Хоризонтеу пре годину дана. Кад смо већ код голова Чилеа, они су четири од својих пет погодака на овом шампионату постигли у првом полувремену. Тај пети гол "пао" је у 90. минуту. 

16.45 - Бразил је био подједнако немилосрдан на планетарним шампионатима и против тимова који не долазе са његовог континента. Изгубио је само два пута у последњих 20 мечева на Светским првенствима (ремизирао је још два пута).

16.40 - Бразил је победио у пет својих последњих утакмица на старту друге фазе Светског првенства. Постигао је 13 голова, а на четири меча није примио ниједан гол. Последњи пут Бразил је поражен у овој фази такмичења 1990. године, када је од њих минималним резултатом боља била Аргентина. Укупно, Бразил је од неке екипе из Јужне Америке изгубио само једном у последњих десет мундијалских мечева.

16.30 - Бразил није изгубио последњих 40 утакмица на свом терену. Последњи пут је поражен 2002. године, када је од њега у пријатељском мечу бољи био Парагвај.

16.27 - Чиле је одиграо, мимо поменутих, још само једну утакмицу на Мундијалима против јужноамеричких састава. И тада је изгубио.

16.26 - Негативне традиције Чилеа се овде не завршавају. Ова репрезентација никада није победила Бразилце на њиховом терену. Изгубили су 20 пута, а реми су изборили само шест пута.

16.23 - Чиле је у овим дуелима примио 11 голова, дакле 3,7 по утакмици. Ово иде даље. Бразил је постигао два или више гола против Чилеа у сваком од претходних девет међусобних дуела. Укупно је постигао 32 гола у овим утакмицама (3,6 по утакмици).

16.20 - Као и до сада, почињемо са основама. Бразил је победио Чиле у све три претходне утакмице на првенствима света. Сваки од ових дуела, занимљиво, био је управо у нокаут фази такмичења. Последњи пут играли су пре тачно четири године у осмини финала на шампионату у Јужној Африци. Резултат је био 3:0 за "селесао".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару