Читај ми!

Бразилци на коленима, "лалама" треће место!

Бразил - Холандија 0:3 (крај). Холандија је наставила где је Немачка стала. "Лале" су савладале Бразил и освојиле треће место на Мундијалу у Бразилу. "Кариоке" безидејне, без иоле опасније прилике пред голом Силесена, Холандија искористила своје прилике и заслужено освојила треће место на турниру!

Још једно болно вече приредили су Бразилци својим навијачима. Холандија је више него заслужено славила победу од 3:0 и освојила треће место на Светском првенству у Бразилу.

Све је мање-више било решено у првих 17 минута утакмице. Ван Перси је већ у трећем минуту донео предност "лалама" са беле тачке, али мора се рећи да је фаул над Робеном био направљен изван казненог простора.

Када је Дејли Блинд поготком крунисао своје одличне партије на тирниру, било је очигледно да се апатија из полуфиналног меча са Немачком наставила, као и да "кариоке" немају снаге, а чини се ни умећа, за повратак у утакмицу.

Нису Сколарију помогле ни измене, Оскар је био један од ретких расположених играча на терену у жутом дресу. С друге стране, Холанђанима није требала боља мотивација од трећег места на свету, па су Ван Галови момци извршили све тактичке задатке које им је задао селектор.

Последњи гол виђен је у надокнади времена, а он је био само шлаг на торти коју су Холанђани испекли током читавог турнира, а нарочито на утакмици против домаћина.

Много су Бразилци очекивали од Мундијала, нација је на крају остала у сузама и неверици. Холандија је остварила много више него што је било ко очекивао, а победа против Бразила је и блага утеха за пораз од Аргентине у полуфиналу такмичења.

Судија из Алжира Ђамел Хаимуди и његови помоћници никако нису били на нивоу утакмице за треће место на свету. Велики број грешака, који су и директно утицали на исход меча, показали су још једном да би овакве утакмице морали да суде искуснији арбитри.

Овако је протекао меч у Бразилији:

23.51 - Последња измена у тиму Холандије. Ван Гал мења голмана, уместо Силесена у игри је Мајкл Ворм. Први наступ на Мундијалу за голмана Свонсија.

23.49 - ГОООООЛЛЛ! Све је готово, Холандија води са 3:0 и сигурно осваја потпуно заслужено треће место на Мундијалу у Бразилу. Стрелац је Жоржињо Вајналдум!

23.48 - Повредио се и Јорди Класи. Уместо њега у 90. минуту утакмице улази Фелтман. Играће се још пет минута надокнаде времена.

23.46 - Пролази време, а нема гола за Бразил. Што је најгоре за "кариоке", нема ни прилике за гол, ближи се нови пораз "херојима нације". Бар су некада то били... 

23.38 - Десет минута остало је до краја меча, а према свему виђеном, право чудо треба да се догоди па да Бразилци избегну пораз. Холандија врло умешно чува предност стечену у првих 17 минута утакмице.

23.34 - Прва офанзивна акција Хулка. Покушао је нападач руског Зенита искоса са леве нападачке стране да угрози Силесена, његов ударац одлази далеко од холандског гола.

23.30 - Мање од 20 минута остало је до краја меча. Сколари врши и трећу измену, уместо Рамиреза у игри је Хулк. Бразилци покушавају офанзивнијом поставком на терену да избегну пораз у овом мечу.

23.28 - Дејли Блинд не може да настави меч, пошто је пре неколико минута добио јак ударац у главу. Уместо њега у игру улази Дарил Јанмат. Ово је прва измена у екипи Холандије. Јанмат заузима место поред десне аут линије, на леву страну сели се Дирк Кајт.

23.26 - Половина другог полувремена. Опасан напад Бразила, Оскар пролази поред Блинда и пада у казненом простору, али судија Хаимуди показује жути картон Бразилцу због наводног симулирања. Чини се да је алжирски судија погрешио у процени.

23.21 - Слободан ударац са више од 25 метара од гола Холандије извео је Давид Луиз. Јак ударац бразилског дефанзивца, али Јаспер Силесен није имао превише проблема да укроти лопту. 

23.18 - Напокон нешто конкретнији напад Бразила. Рамирез је покушао са ивице казненог простора, ипак, лопта пролази тик поред десне стативе гола Силесена.

23.16 - И прво што је Ернанес урадио, изузетно оштро је стартовао на Арјена Робена. Срећом, Бразилац је у великој мери промашио ногу Робена, иначе би нападач Бајерна сигурно задобио тешку повреду. Ипак, Хаимуди није показао јавну опомену.

23.15 - Нова измена у тиму Бразила. Уместо неприметног Паулиња у игри је Ернанес, доста офанзивнији везни играч.

23.12 - Управо један такав контранапад фаулом зауставља Фернандињо. За казну, од судије Хаимудија добија жути картон.

23.10 - Напада Бразил од почетка другог дела, без резултата. Холандија се очигледно оријентисала на нешто дефанзивнију игру, са брзим контранападима.

23.02 - Почело је друго полувреме у Бразилији. Једна измена у тиму Бразила у паузи, уместо Луиза Густава у игри је Фернандињо.

22.47 - Полувреме у Бразилији, Бразил - Холандија 0:2.

22.44 - Слободан ударац са двадесетак метара од гола Холандије извео је Оскар, али погађа само живи зид "лала". Лепа прилика за Бразил одлази у неповрат.

22.41 - Пуно грешака праве Бразилци у самом зачетку акција, па Холанђани имају нову прилику за гол. Ван Перси је покушао са двдесетак метара, Жулио Сезар је добро постављен.

22.39 - Незгодан ударац од Максвела добио је Дирк Кајт, па је раскрвављене главе морао да изађе ван терена како би му се указала лекарска помоћ. Холандија у овим тренуцима са играчем мање на терену. 

22.38 - Још једна велика прилика за Бразил. Поново је Оскар оштро центрирао, лопта паралелно са гол линијом пролази поред два играча Бразила, нико од њих није успео да је спроведе у мрежу Силесена.

22.36 - Нови жути картон у редовима Холандије добија Де Гузман, који је са леђа оборио Оскара и на тај начин спречио опасан напад Бразила. 

22.34 - Опасна ситуација пред голом Холандије. Оскар је извео слободан ударац са ивице казненог простора, али у "шуми" играча најбоље се сналази Вајналдум, избацује лопту у корнер. После ударца из угла, без прилике за "кариоке".

22.30 - Пола сата игре у Бразилији. Бразилци делују безидејну, покушавају индивидуалним потезима да "ваде кестење из ватре", али Холандија се врло дисциплиновано брани и из опасних контранапада покушава да повећа предност.

22.21 - Прва озбиљнија прилика на мечу за Бразил. Оскар је нанизао неколико холандских фудбалера, нашао простор за ударац, али Силесен брани. 

22.20 - Навијачи Бразила су у шоку. Вероватно им је једина мисао у глави полуфинални меч против Немачке и катастрофа од 7:1. Холанђани не делују као да желе да се зауставе на два гола.

22.17 - ГОООООЛЛЛ! Холандија дуплира своју предност у 17. минуту, стрелац је Дејли Блинд. Први гол у дресу репрезентације за дефанзивца Ајакса.

22.08 - Први жути картон за Холандију, Хаимуди је уписао Арјена Робена због повлачења са леђа Луиса Густава.

22.03 - ГОООООЛЛЛ! Робин ван Перси сигуран извођач најстроже казне, Холандија води са 1:0.

22.02 - Пенал за Холандију. Већ у другом минуту утакмице Тијаго Силва руши Робена, чини се изван казненог простора, судија Хаимуди показује на белу тачку. Капитен Бразила добио је само жути картон.

22.00 - Почела је утакмица за треће место. Још једна измена у саставу Холандије, пошто се на загревању пред меч повредио Весли Снајдер. У тиму "лала" је Џонатан де Гузман.

21.53 - У току је интонирање националних химни Холандије и Бразила, утакмица почиње за неколико минута...

21.40 - Занимљива сцена на трибинама стадиона у Бразилији. Вероватно обоје навијају да буде нерешено...

21.10 - Сколари је одлучио да Жо игра у шпицу напада, у тиму нема на шампионату бледог Фреда. Такође, ни Хулк неће почети утакмицу, већ ће се "лалама" Бразил супроставити са појачаним везним редом. Вероватно ће Оскар бити најближи нападачу "кариока".

На другој страни нема већих изненађења. Повређеног Најџела де Јонга у првој постави ће заменити млади Јорди Класи, док су остали играчи почели и полуфинале против Аргентине.

20.55 - Познати су и званични састави тимова за вечерашњи меч. У односу на већ поменуте саставе, по једна измена извршена је у обе екипе. "Кариоке" ће меч почети са Максвелом по левој страни уместо Марсела, док ће Класи заменити Депаја у везном реду "лала".

20.43 - У свлачионици Бразила све је спремно за утакмицу, па тако и Нејмарова опрема. Да ли организатори знају нешто што ми не знамо?

20.00 - Највероватнији састави тимова:

Холандија: Силесен, Де Фрај, Флар, Мартинс Инди, Кајт, Блинд, Вајналдум, Снајдер, Робен, Депај и Ван Перси.

Бразил: Жулио Сезар, Мајкон, Тијаго Силва, Давид Луиз, Марсело, Паулињо, Вилијан, Луиз Густаво, Оскар, Рамирез и Жо.

19.30 - Бразил и Холандија у историји су одиграли 11 међусобних сусрета. По три пута славиле су обе екипе, пет пута је било нерешено, уз гол разлику 15:15!

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара