Читај ми!

Холандија "три од три", за прво место у групи

Холандија - Чиле 2:0. Два гола резервисте Мемфиса Депаја донели су Холандији победу над Чилеом и прво место у групи Б. "Лале" забележиле трећи тријумф на Мундијалу и на тај начин највероватније избегле Бразил у осмини финала такмичења.

Холандија је савладала Чиле у једној не толико занимљивој утакмици и обезбедила прво место у групи Б на Светском првенству у Бразилу. "Лале" су тако вероватно успеле да избегну Бразил у осмини финала и са три победе из три меча истакле кандидатуру за највиши пласман на Мундијалу.

Гледали смо изузетно тврд меч у Сао Паулу. Холанђанима је за прво место у групи одговарао и бод, па су и своју игру прилагодили тој чињеници. Чиле је покушавао да што пре стигне до поготка, али Алексис Санчез и другари ретко и тешко су пробијали чврст бедем испред гола Јаспера Силесена.

У одсуству суспендованог Робина ван Персија, Арјен Робен је прешао у сам шпиц напада и своју улогу у мечу одрадио на најбољи могући начин. Шта тек рећи о Мемфису Депају, који је са клупе ушао у игру у 75. минуту, а онда постигао два поготка за свој тим.

Много више се очекивало од Чилеа, али је везни ред био ослабљен за неиграње Артура Видала, чије се одуство итекако осетило на терену Коринтијанс арене.

Ипак, изабраницима Хорхеа Сампаолија остаје за утеху да су у осмини финала, макар и са другог места у групи, као и чињеница да су иза себе оставили светског шампиона - селекцију Шпаније.

И једни и други сада са нестрпљењем ишчекују разрешење у групи А и своје наредне ривале на шампионату у Бразилу.

Овако је протекао меч у Сао Паулу:

19.52 - Завршено је последње коло у групи Б. Холандија је победом над Чилеом (2:0) обезбедила прво место у групи, док се Шпанија од Мундијала ипак опростила победом над Аустралијом од 3:0. 

19.48 - ГОООООЛЛЛ! У јеку напада Чилеа, Холандија прави фантастичну контру, постиже погодак и стиже до победе и првог места у групи Б. Робен је још једном вукао лопту, чинило се до изнемоглости, а онда је сјајно заврнуо лопту на другу стативу, где се нашао Мемфис Депај, који постиже други гол на мечу.

19.39 - Шпанија води са 3:0 против Аустралије, стрелац је Хуан Мата у 82. минуту сусрета. Касно буђење за шампиона света, који без обзира на убедљив тријумф (већ се може тако назвати) завршава учешће на Мундијалу. 

19.38 - Велика прилика за Чиле, умало Најџел де Јонг да постигне аутогол. Ипак, лопта погађа Де Фраја на гол линији, Чилеанци траже пенал због играња руком, игра се наставља... 

19.37 - Чилеу су сада потребна два поготка како би освојили прво место у групи Б. Очекује се велика офанзива изабраника Хорхе Сампаолија. Вавдивија је пре неколико минута ушао у игру уместо Силве, а сада и Пиниља мења Варгаса.

19.35 - ГОООООЛЛЛ! Лирој Фер улази у игру у 75. минуту, а само два минута касније постиже погодак за "лале". Висок скок играча Норича и фантастичан ударац главом, Клаудио Браво је немоћан.

19.31 - Холандија из прекида покушава да угрози гол Чилеа, а после првог корнера на мечу за "лале", покушао је главом Дирк Кајт, непрецизно поред гола.

19.26 - Док у Сао Паулу Ван Гал врши измену, Депај уместо Ленса, Шпанија дуплира своју предност против Аустралије. Стрелац је Фернандо Торес у 69. минуту. Нешто раније, Мата је заменио Давида Виљу, који је тако завршио фантастичну репрезентативну каријеру. 

19.22 - Две полуприлике на две стране. Прво је Алескис Санчез одлично прошао поред Ленса, али из тешке ситуације шутирао право у Силесена. На другој страни нови солопродор Робена, који је успео некако да шутира, право у Брава. Чини се да је боље решење било упослити неког саиграча, али то је Арјен Робен... 

19.15 - Прилично разочаравајућ меч играју Холандија и Чиле. Ипак, један погодак, на било којој страни, могао би у великој мери да преокрене ток меча. Надамо се да ће тако и бити, и то ускоро... 

19.10 - Док гледају меч њихове репрезентације, навијачи Холандије сјајно се забављају на трибинама Коринтијанс арене. Навијачи "лала" иначе важе за можда и најинвентивнију навијачку групу у Бразилу, погледајте и зашто...

19.04 - Дирк Кајт, иако је номинално заменио у постави Ван Персија и требало би да игра у шпицу напада, игра много дефанзивније него што се очекивало, по левој нападачкој страни. Најистуренији су Робен и Ленс. Весли Снајдер игра изузетно лош меч, с обзиром на чињеницу да је у првом полувремену имао само два (2!) успешна додавања.

19.02 - Настављан меч у Сао Паулу, као и онај у Курићиби. Хорхе Сампаоли прави прву измену на мечу у екипи, у екипи Чилеа уместо Гутијереза у игри је нешто офанзивнији Жан Бесежур. 

18.47 - Полувремена на мечевима групе Б. Холандија и Чиле за сада играју без голова, док Шпанија води против Аустралије са 1:0. 

18.44 - И Чилеанци показују да умеју да буду опасни из прекида. Гутијерез је био највиши у скоку у петерцу Холанђана, али његов ударац главом одлази тик поред леве стативе гола Силесена, који је за сваки случај био на правом месту. 

18.42 - Значајно отворенија утакмица у Сао Паулу у последњих десетак минута. Изгледа да су Чилеанци решили да до гола дођу са беле тачке, па њихови напади у неколико наврата покушавају да изнуде најстрожу казну. Холандија се узда у брзоногог Робена, који нема праву подршку својих саиграча на терену. 

18.39 - Најбоља прилика на мечу за Холандију. Робен је вукао лопту више од 30 метара, на леђима носио једног док је другог друблао. На крају је успео и да шутира поред гола, чини се да није имао снаге за снажнији и прецизнији ударац. 

18.36 - ГОЛ у Корићиби. Шпанија против Аустралије води са 1:0, стрелац је Давид Виља у 36. минуту утакмице.

18.35 - Нова прилика за Холандију. Робен је извео слободан ударац са десне стране, највиши у скоку био је Стефан де Фрај, али његов ударац главом одлази поред гола Клаудија Брава. Нема много прилика за гол на мечу.

18.33 - Прете и Холанђани. Робен је био у карактеристичном продору, покушао да дода лопту до Де Јонга, ипак, неуспешно. У наставку акције покушао је продором и Жоржињо Вајналдум, такође без резултата.

18.30 - Играчи Чиле траже најстрожу казну од судије Гасаме. На први поглед изгледало је да је Блинд оборио Арангиза, али се на успореном снимку видело да је судија из Гамбије био у праву. 

18.25 - Прва јавна опомена на мечу, Силва је "зарадио" жути картон због прекршаја на Џеремејну Ленсу. Из слободног ударца покушава Весли Снајдер, сигуран је Клаудио Браво, уосталом као и у претходна два меча на Мундијалу. 

18.21 - Враћамо се на Коринтијанс арену. Лепа акција Чилеа остаје без резултата. После корнера са леве стране, један играч Чиле прескочио је лопту, а у прилици се нашао Фелипе Гутијерез. Ипак, његов ударац завршава високо изнад гола Силесена. 

18.17 - Док траје предах за освежавање у Сао Паулу, један детаљ са меча у Курићиби. Навијачи Шпаније истакли су захвалност својим миљеницима за све оно што су урадили у последњих шест година...

18.15 - Први озбиљнији напади Чилеа на мечу. Прво је Варгас покушао главом да угрози Силесена, а онда се из другог плана лепо убацио Арангиз, али без веће опасности по гол Холандије.

18.10 - Готово ништа се није догодило у првих десет минута сусрета на Коринтијанс арени. Надамо се да је то затишје пред буру... 

18.06 - Навијачи Холандије знају од кога да очекују највише...

18.00 - Почео меч у Сао Паулу, са центра су кренули играчи Чилеа, који данас играју у белим дресовима. 

17.55 - У овом блогу пратићете "play-by-play" пренос утакмице из Сао Паула, док ће бити обавештени о кретању резултата из Курићибе. 

17.53 - Играчи су на терену Коринтијанс арене, у току је интонирање химни две репрезентације, прво чилеанске а потом и холандске. 

17.52 - Луј ван Гал, селектор Холандије, изјавио је пред почетак меча да је први и основни циљ његове екипе да избегне Бразил у осмини финала Мундијала и, сходно томе, учиниће све да остваре повољан резултат против Чилеа, што подразумева и нерешен исход.

17.50 - Холандија и Чиле одиграли су у историји само један меч, завршен је нерешено 2:2. 

17.45 - Уместо Робина ван Персија, меч против Чилеа почеће искусни Дирк Кајт, којем ће то бити први минути на Мундијалу. Са друге стране, Сампаоли не може да рачуна на Артура Видала, његово место на терену заузеће Гутијерез. 

17.09 - Познати су састави и за меч између Шпаније и Аустралије. Меч се игра на Баиксада арени у Курићиби, док је главни судија меча је Наваф Шукрала из Бахреина.

17.08 - Познати су састави тимова на мечу Холандија - Чиле. Меч се игра на Коринтијанс арени у Сао Паулу, а главни судија ће бити Бакари Гасама из Гамбије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару