Читај ми!

Белгија сломила Русе у финишу!

Белгија - Русија 1:0. Није било лепо, није био ни нарочито узбудљиво, али циљ је испуњен. Селекција Белгија поново је у финишу успела да се докопа победе и тиме је обзбедила пролазак у осмину финала. Руси имају за чиме да жале у овом мечу, посебно имајући у виду да су вероватно били и бољи ривал у недељу на Маракани.

Репрезентација Белгије обезбедила је пласман у осмину финала Светског шампионата у Бразилу, пошто је у првој утакмици другог кола Х групе савладала селекцију Русије са 1:0 (0:0).

Једини погодак на мечу постигао је "резервиста" Дивок Ориђи у 88. минуту, после асистенције Едена Азара.

БЕЛГИЈА: Куртоа, Алдерверелд, Компани, Ван Бујтен, Вермален (од 32. Вертонген), Витсел, Фелаини, Мертенс (од 75. Миралас), Азар, Де Брујне, Лукаку (од 57. Ориђи).

РУСИЈА: Акинфејев, Козлов (од 62. Јешенко), Игнашевич, Березуцки, Комбаров, Самедов (од 90. Кержаков), Фајзулин, Глушаков, Шатов (од 83.Џагојев), Кануников, Кокорин.

Белгија је испунила циљ, пласман међу 16 најбољих обезбеђен је већ после две одигране утакмице, а опет је пресудну улогу имао Марк Вилмотс.

Баш као и на премијери против Алжира селектор Белгијанаца "погодио" је са изменама. Тада су преокрет и тријумф донели Фелаини и Мертенс, а у недељу у Рију човек одлуке био је млади нападач Ориђи, који је првенац у националном дресу постигао два минута пре краја.

Белгијанци су "преспавали" скоро 80 минута, Руси су имали две најбоље шансе до тада, преко Кокорина, који је у финишу првог дела главом промашио гол са пет метара и Јешенка, који је средином наставка из добре позиције шутирао поред гола.

Прву шансу Белгија је имала у 82. минуту када је Миралас из слободног ударца погодио стативу и најавио тренутак одлуке, који ће уследити шест минута касније.

Белгија је у осмини финала, а Руси ће своју шансу тражити у последњем колу против Алжира и надати се победи Белгије против Јужне Кореје.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару